(© FIVB)
(© FIVB)

Drugi igraju za nas: Još smo živi, još se nadamo, sad su nam Nemci najveći prijatelji

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 11:09

Srbija će navijati da se desi nešto što nije viđeno devet godina

Završila je Srbija učešće na turniru u Anahajmu, a još ne zna da li će putovati u Gdanjsk. I neće znati sve do ranog jutra u ponedaljak, dok se ne završi susret Francuske i Nemačke, presudan za izgled tabele posle osnovnog dela Lige nacija 2023. Sve usled saznanja da su Orlovi i dalje u igri za osmo mesto koje vodi u Poljsku.

Uslugu su nam najpre napravili reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država savladavši Francuze, da bi tokom nedeljnog prepodneva dobre vesti po četu Igora Kolakovića stigle sa meča Slovenija – Holandija. Jedini ishod koji nas je ostavljao u trci za plasman na završni turnir bio je pobeda selekcije nekadašnje republike SFRJ, baš ona se desila, pošto je tim rumunskog stručnjaka Georgea Krecua na Filipinima opravdao ulogu favorita i slavio maksimalnim rezultatom 3:0 (25:20, 32:30, 25:22).

Izabrane vesti

Dvostrukog uzastopnog finalistu sa evropskih prvenstava do pobede su vodili Tine Urnaut (kapiten zabeležio 14 poena), Klemen Čebulj (13) i Rok Možič (11), dok Lalama nije vredeo ni raspucani korektor alžirksog porekla, Nimir Abdel Aziz, iako je meč završio sa 22 poena.

Valja istaći da Slovencima pobeda ništa nije značila, jer su ranije osigurali put u Poljsku i to kao sedmoplasirani na tabeli. Za poslednje mesto konkurišu još Srbija i Francuska, uz napomenu da naš tim više nema obaveza, dok Galski petlovi dva sata iza ponoći u Anahajmu igraju protiv Nemačke. Jedini scenario koji znači Srbiji jeste poraz Francuza. A on se u sudarima sa Pancer divizijom nije desio bezmalo devet godina. Septembra 2014. na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, u borbi za treće mesto Nemačka je dobila 3:0. Otad su se ove reprezentacije srele deset puta i uvek su se radovali Trikolori, poslednji put prošle godine u grupnoj fazi Prvenstva sveta, 3:0.

Završni turnir Lige nacija za ovu sezonu na programu je od 19. do 23. jula u Gdanjsku. Na njemu će učestvovati Japan, SAD, Italija, Argentina, Poljska, Brazil i Slovenija. Čeka se osmi putnik.



tagovi

OdbojkaLiga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija Srbijemuška odbojkaška reprezentacija SlovenijeMuška odbojkaška reprezentacija Francuskemuška odbojkaška reprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara