Komentari na vest

E pa, pitaće se nešto i Zoran Terzić! Totalna ofanziva i tinejdžerska čuda razneli svetskog prvaka

V

Vanredni profesor

pre oko 1 godinu

Zenski sport je tragikomican u odnosu na muski. Tog Ezacibasija ili Koneljana bi oprao muski Mladi radnik. I onda zene placenije. Boze me sacuvaj! Ne znam ni ko to gleda ni ko to placa. Prati se samo muski sport i to iskljucivo samo vrhunski nivo. Top klubovi, nista ispod toga.
D

DonJuan

pre oko 1 godinu

Profo, meni je recimo zanimljivija zenska odbojka od muske, poeni su duzi i neizvesniji, muskarci kad zveknu loptu ni ne vidis gde je otisla, dok je kod zena takav smec retkost i kad se desi ostavi taj vau efekat. Plus sto su dobre ribe, draze mi njih da gledam iskreno hahahahahhahaha
G

Gledalac

pre oko 1 godinu

Gledaju oni koji vole. Glupo je poređenje da igraju muškarci protiv žena. U odbojci je zadnjih godina ženska odbojka prestigla mušku po plaćanju. Vrhunska je kao i svaki ženski sport lepa za gledanje. Naravno da je neozbiljno porediti je a i ne treba sa muškarcima. Kome se ne sviđa neka gleda ženski balet, gimnastiku ili tenis. Prvaci smo sveta u tom sportu pa bar zbog toga treba da ga ne ismevamo.
J

Juga

pre oko 1 godinu

U muškoj odbojci u staroj Jugoslaviji imali smo Mladost Zagreb koja je čak tri puta do 1992 godine igrala u finalu lige šampiona. Jednom u istom periodu bila je treća kao i Spartak iz Subotice i Vojvodina NS. Vardar iz Skoplja je bio na finalnom turniru lige šampiona i zauzeo 4 mesto. U ženskoj odbojci Mladost je do 1992 bila jednom prvak evrope i jednom finalista najvećeg klupskog takmičenja u evropi. U 21 veku naši klubovi iz regije iz grupe izaći ne mogu. Negde se najviše očekuje od Srpskih klubova zbog rezultata reprezentacija ali smo definitivno izgubili korak za najjačim klubovima. Malo novca i odustajanje su bili dugi niz godina naš odnos prema evropskim takmičenjima. Danas smo u grupi ali samo kao učesnici bez ikakve veće uloge da nešto uradimo. Tužno pomalo.
O

Očistiti sistem

pre oko 1 godinu

I ne samo to. Trenerska struka je potpuno devalvirana, samo uporediti ljudi koji su se nekada pitali nešto u odbojci, i danas, nebo i zemlja. Danas se više prate kvote po kladionicama nego ono što ti se dešava u sali... A Savez sve to dopušta... Pa se posle čudimo..
B

Baza hm

pre oko 1 godinu

Imamo i dalje istu bazu, nije u staroj Jugi bilo više igrača i klubova a uslovi su bolji danas. Kod ženske populacije ogromna masovnost. Plaćeni troškovi u evropi klubovima. Negde nešto nije u redu. Tačno da su pare problem ali bile su i 90 godina pa Vojvodina dođe do finala među četiri u evropi dva puta. Sistem da i sportski radnici fale. Oni pravi.
P

Pobeda je resenje

pre oko 1 godinu

Odlicna igra Fenerbahcea Fedorcova bas dobra kod njih bice finale Fenerbahce-Ezicibasi.
Q

Qhhahahaha

pre oko 1 godinu

Ali price o turskoj banana ligi su mi prepresmesne hahahahha, pa sve da je i italijanska jaca turska je odmah iza nje. Pritom mnogo su vece pare u turskoj i logicno je da ce tijana igrati u klubu koji njeno znanje i vestine moze da plati sa 1,5 miliona, postuju je, glavna je i ikona sporta u turskoj, odigra 7 meceva i ne umara se previse U italiji bi mozda zaradjivala milion, ako paola ima 800 a hak 600, znaci ona bar mora duplo vise, pritom bi morala mnogo vise da igra jer su tu teske tekme i sa ekipama sa zacelja. Tako da nema nijedan razlog da igra u italiji, zna se sta su prioriteti (ep,sp,oi) ne zaboravite da je ovo ipak njima posao i da se oni moraju ponasati ekonomski racionalno
J

Jedan mesec

pre oko 1 godinu

Da mi je njena plata SAMO jedan mesec. 150.000 EURA , ma ništa više mi ne treba!
D

DonJuan

pre oko 1 godinu

Ti sto pricaju o turskoj banana ligi lupetaju ili zive u 90-im jos uvek, iz te "banana lige" imacemo tri turska tima u polufinalu Lige sampiona ove godine kao i pobednika, sva je prilika.
N

Naše cure

pre oko 1 godinu

Nigde Srpskih klubova. Šta nas briga za strane klubove.
D

DonJuan

pre oko 1 godinu

Sjajno izdanje Fenera, ja sam odusevljen, smesi nam se finale Ezacibasi-Fenerbahce, nadam se malo neizvesnije od onog meca u Istanbulu pre dve nedelje.
O

OhOhO

pre oko 1 godinu

Terza majstore.Mada ništa nije gotovo. Ima revanš. Sve sem reprezentacija je u odbojci 3 nivo takmičenja. Lige bez većih briga. Kao i košarka prati se u par država. Fudbal je jedini pravi globalni sport. Sve ostalo i svi sportovi ekipni, tu se svelo sve na takmičenja reprezentacija. Rukomet, odbojka i vaterpolo se samo tada prate, na velikom takmičenju reprezentacija a i košarka. Kod nas je košarka popularna jer su Partizan i Zvezda jaki inače tu evro ligu niko gledao ne bi u Srbiji. Mali sportovi sve a pogotovo ženske lige, to nikoga puno ne zanima.

Bojan Urosevic

pre oko 1 godinu

Pa sine najglobalniji sport na svetu odbojka 3X vise I'ma profesionalnih odbojkasa/ica I uopste sa sve amatersku u odnosu na fudbal slobodno proveri pa napisi komentar.
K

Kako da ne

pre oko 1 godinu

Možda ta odbojka ima dosta igračica. To je sve amaterizam. Zabava. Igrala se deca da budu lepo građene. Sport koji u Srbiji do pre 15 godina nije niko ni znao da postoji. Jedno je masovnost ima je i karate kao sport ali to je daleko od ozbiljnih sportova koji se prate. Uostalom pogledajte lige u Srbiji koliko su praćene i sve će vam se reći. U par država kao i rukomet se prati i voli ali to je daleko od sporta koji je praćen na globalnom nivou pogotovo ženska odbojka. Par poznatih igračica i kraj cele priče...
Ž

Žene

pre oko 1 godinu

Na revanš meč četvrtfinala Lige šampiona Barselone protiv Real Madrida došlo je čak 91.553 gledalaca prošle godine. Ženski fudbal. To verovatno ne znate. Pogledaj ligu šampiona u ženskom fudbalu pa ćeš videti koliko je gledalaca. Pogledaj NBA žensku ligu. Pogledaj ženski rukomet u evropi. Odbojka ima masovnost to je tačno ali je sport 3 kategorije po popularanosti u medijima. Igra se ozbiljno u par država. Mi svetski šampioni a igraju kadetkinje u ligi. Toga nema u fudbalu druže. Tenis ženski je ispred odbojke takođe.
z

znaci Tijana

pre oko 1 godinu

igra da bude lepo gradjena, e druze, koliko je odbojka zahtevni trening, koliko sam ja trenirao , pa crknes dok ne dodjes do treninga sa loptom. Skokovi na mrezi bez lopte, noge i ruke dok ti ne otpadnu. Onda dizanje sa kosarkaskom loptom, posle odbojkasku vines bez problema do plafona..Uvek cu radije gledati i odbojku i kosarku pre fudbala..A bas me briga sto se vecina prima na fudbal.
s

sdfgghhjhj

pre oko 1 godinu

Decko prica gluposti i ostane ziv. Prvo taj zenski NBA, celi budzeti timova su manji od Tijanine plate. Dalje, odbojka se igra u zatvorenim dvorana i ne moze stati vise od 20k ljudi. Trece, ti mecevi barcelone su bili u periodu kada je muska barcelona bila katastrofalna, pa su svi navijaci tih par meseci pratili zene.
L

Lupetaj samo

pre oko 1 godinu

Evo malo radi istine 1. Naomi Osaka $51.1M 2 🎾 Serena $41.3 3 ⛷ Eileen Gu $20.1 4 🎾 Emma Raducanu $18.7 5 🎾 Iga Swiatek $14.9 6 🎾 Venus Williams $12.1 7 🎾 Coco Gauff $11.1 8 🤸🏿‍♀️ Simone Biles $10 9 🎾 Jessica Pegula $7.6 10 🏌🏻‍♀️ Minjee Lee $7.3 2022 godina pa 10 najplaćenijih sportiskinja sveta a 7 iz tenisa. U NBA ženskoj ligi prosečan ugovor je 700 000 dolara. Još pre 10 godina je bilo košarkašica sa 1 500 000 dolara godišnje. Malo se edukujute. Hajde osim Tijane kolike su plate naših ostalih igračica koje su šampionke sveta? Večina nema više od 150 000 godišnje. Odbojka je popularan sport za treniranje i tu dece ima ali nije popularan sport za medije. U svakoj jačoj ligi su po 2.3 jača kluba, ostalo prosek. Da se razumemo i u rukometu i košarci je tako. Fudbal. NBA muška košarka,Tenis pa sve ostalo je limunada. Vaterpolo,gde smo olimpijski šampioni su igra u par država. Kome to nije jasno džaba mu pričati.
a

aaaaaaaaaa

pre oko 1 godinu

Opet lupetas, niko nije pomenuo da nisu najplaceniji u tenisu, to je svakako sport za bogate. Koje to kosarkasice primaju toliko??? Samo lupetas
O

Ooooo

pre oko 1 godinu

@aaaaaqa Evo ti od pre 10 godina lista Diana Taurazi 1,5 miliona dolara Bo Mekejleb 1,2 miliona dolara Romain Sato 1,1 miliona dolara Čak Eidson 1,1 milion dolara Henri Domerkant 1 milion dolara Rimantas Kaukenas 1 milion dolara Danas najplaćenija ima 2,2 miliona. Prosek je 700 000 po igračici. Ima ih preko 45 sa miliom dolara godišnje. Neke i sa 400 000 godišnje. U odbojci ko ima 500.000 je extra plaćena igračica. Njih svega par imaju po milion i malo više. Ostale igraju za do 250 000.Da se uzme prosek nije više od 150 000.Turska ima par klubova sa velikim budžetom , Rusija 3,4 i Italija. Ostalo je tuga. Poljska prosek sa dva kluba ali daleko iza gore navedenih i sledi Rumunija kao odbojkaška država po plaćanju sa 2 kluba. I ostatak po 4,5 stranaca u celoj ligi sa malo većim ugovorom u celom delu evrope. Nemačka, Francuska Holandija sa par ugovora oko 200 000 ostale igraju za 60 000 godišnje.
E

E fudbal

pre oko 1 godinu

Američka fudbalerka Aleks Morgan u 2022 igrala za 4.600.000 dolara. Najveći ugovor u ženskom fudbalu ima. Čuj odbojka ispred fudbala, NBA i tenisa. Majko mila. Sem ovih u reprezentaciji ostale igraju za male pare. Tu ko nema penzije od države nije uspeo.
S

Seka bre

pre oko 1 godinu

Ako pogledate vrednost čitavog tima naših odbojkašica, ona jedva da prelazi 1,5 miliona evra, što je otprilike ''jedna noga'' Aleksandra Mitrovića (njegova godišnja plata 3,1 miliona evra) Evo tekst iz 2019 za odbojkašice. Tada je Tijana imala 360 000 godišnje. Znači evropske i svetske šampionke i druge na olimpijskim igrama sve zajedno su vredile 1 500 000 eura . Sada u 2023 sve zajedno zbog Tijane koja vadi prosek nemaju više od 3 000 000.Toliko o odbojci.
a

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pre oko 1 godinu

opet lupetate, kao da ne moze da se proveri
P

Piter Kauč

pre oko 1 godinu

Prevara od igrača Egonu, najurena iz turske banana lige. Nebeski narod u šoku.
H

Hahsh

pre oko 1 godinu

Toliko o banana ligi, italijanski klubovi nisu ni do 20 poena dosli ni protiv vakifa ni fenera hahahah Ali tu su uvek neugodni kuneo i bergamo
P

Piter Kauč

pre oko 1 godinu

Velemajstori odbojke koji kažu da je Bošković prosečan igrač tvrde da je turska liga banana. Obrati se njima.
S

Sasa Kapor

pre oko 1 godinu

Zasto se dopisujes sam sa sobom?!
b

bahahahahah

pre oko 1 godinu

dobili jednom u 100 godina odma' najjaci.kraj,motaj kablove,daj im nagrade za sve naj hahahahhahahahha ma najbolji su.bas zato sto su najjaci imaju potrebu da stalno dovode italijanske trenere i igrace/ice iz italijanskog sampionata,jer opste poznato da zele da unazade svoju klupsku odbojku preslabim odbojkasima/icama iz italijanskog prvenstva.jedino imaju problem da bilo koga ozbiljnog zadrze (maja,jovana,stefana,brakocevic,egonu,huantorena,azis....) jer ljudi dodju,uzmu pare,vide,osvoje i vrate se tamo gde se igra najkvalitetnija odbojka.sa druge strane tu je tijana koja voli da godinama odmerava snage sa nikad jacom ptt ankarom.
b

bahahahahahha

pre oko 1 godinu

dobili jednom u 100 godina odma' najjaci.kraj,motaj kablove,daj im nagrade za sve naj hahahahhahahahha ma najbolji su.bas zato sto su najjaci imaju potrebu da stalno dovode italijanske trenere i igrace/ice iz italijanskog sampionata,jer opste poznato da zele da unazade svoju klupsku odbojku preslabim odbojkasima/icama iz italijanskog prvenstva.jedino imaju problem da bilo koga ozbiljnog zadrze (maja,jovana,stefana,brakocevic,egonu,huantorena,azis....) jer ljudi dodju,uzmu pare,vide,osvoje i vrate se tamo gde se igra najkvalitetnija odbojka.sa druge strane tu je tijana koja voli da godinama odmerava snage sa nikad jacom ptt ankarom.
P

Piter Kauč

pre oko 1 godinu

Sasa Kapor. A ti si ja ili šta?
b

bahahahahah

pre oko 1 godinu

zaboravih ovde da dodam i mozda najvece odbojkase sa ovih prostora,bracu grbic,od kojih je vanja u turskoj igrao rekreativno odbojku za pare,u 38 godini,a nikola nije hteo ni da cuje za njih.obojica igrali sa velikim uspehom u italiji preko 10 godina.isto vazi i za miljkovica koji je prime proveo tamo gde se igra najjaca odbojka pa onda otisao da se rekreira.ista prica vazi i za gerica,vujevica,boskana,kovaca...nepotrebno je pisati ko su oni i kakve karijere stoje iza njihovog imena.
A

Ahab

pre oko 1 godinu

Maja većinu karijere provela u Turskoj, ovo joj je 3 put u karijeri da igra za Ezačibaši. Milena Rašić, jedan od najboljih blokera prošle decenije, igrala celu karijeru u Vakifbanku. Gabi, najbolji primač današnjice nikad u Italiji igrala nije. Ruskinje i Brazilke su uvek pre igrale u turskoj ligi nego u italijanskoj(Sokolova,Gamova,Fofao,Šejla Kastro itd).
b

bahahahahahha

pre oko 1 godinu

@Ahab igrala 4 godine u italiji i 1 u turskoj dok nije 2016 sa 32 godine (privodi karijeru kraju polako) dosla da igra u turskoj za pare.takoreci najbolje godine,kao i svi velikani ovog sporta provela u najjacoj ligi sveta.zasluzila je sada da tezgari sa 50% snage i pokupi novce.
S

Sasa Kapor

pre oko 1 godinu

Hvala Bogu pa nisam.Imam ime i prezime,nick i misljenje.A ne prozivam druge ljude koji koriste ovaj forum a cije misljenje mi se ne dopada sa 20 razlicitih nickova.
P

Piter Kauč

pre oko 1 godinu

Ako nisi ja onda pričam sa tobom a ne sa sobom.
P

Piter Kauč

pre oko 1 godinu

Ako miliš da si super pametan, pa si super inteligencijom uvideo da koristim 20 nikova, prešao si se. Takođe ako si mislio da si vidovit, nisi. Koristim jedan nik. Sasa Kapore jedini čoveče sa imenom i prezimenom i mišljenjem i .............
O

Odbojka samo

pre oko 1 godinu

Šta vi pišete. Italija je prava zemlja odbojke. Poljska je posle Italije br 2 Najlepše je igrati u ove dve zemlje. Odbojka se tu najviše voli.Rusija opet ima najveću tradiciju.Van evrope naravno tu su i Kina, Brazil, Japan, Koreja, Amerika itd. Turska ima jake klubove jer ulaže novac i lepo je što se pojavila kako u odbojci tako i u košarci kao zemlja koja ulaže u sport. Odbojka danas ima veliko tržište, ona nije kao rukomet da se igra samo u evropi. Grčki klub uzme trofej u evro kupu, Rumunski pre par godina igra finale lige šampiona. Bugarska je zemlja gde se odbojka jako voli kao i Holandija. Francuska je olimpijski šampion sa sjajnim sistemom i velikom bazom igrača. Njih recimo sa velikih takmičenja izbaci Češka koja je sa velikom tradicijom u odbojci. Nemačka ima jaku ligu, itd itd sve do Slovenije i Irana koji su hit poslednjih godina sa reperezentacijama u muškoj odbojci.
t

tipton

pre oko 1 godinu

Hahahah takozvani najbolji korektor Haak 10 poena hahaha, a Tijana se kritikovala kada je imala 21 poen i 48% uspešnosti u napadu protiv Fenera prošle nedelje. Svemocni Koneljano ni u jednom setu nije prebacio 20 poena, a Ezačibaši je bio "krš" a imao 2 napeta seta, od čega 1 na razliku protiv Fenera :))
B

Bravo

pre oko 1 godinu

Da, pritom tijana je taj dan imala i zdravstvenih problema
B

Bravo

pre oko 1 godinu

Da, pritom tijana je taj dan imala i zdravstvenih problema
T

Tako je

pre oko 1 godinu

Bolela je trepavica. Pravda za Tihanu!
o

opravdanja svuda oko nas

pre oko 1 godinu

A baš me zanima koji je problem imala Švedzanka Haak pa je današnji meč završila sa 33% uspešnosti u napadu hahahah? I onda jave “znalci” da je uporedjuju sa Tijanom, pa ta nikad nije ni mogla u istu rečenicu sa njom.