Miljan Vukovljak i Boris Rojević (©MN Press)
Miljan Vukovljak i Boris Rojević (©MN Press)

EHF presekao: Nema utakmice u Novom Sadu, postupak protiv Kremsa i Vojvodine

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 17:51

Ništa od subotnjeg revanša trećeg kola EHF kupa u dvorani Slana bara. I dalje sve u magli, srpski šampion počinje borbu van terena

Šampion Austrije, Krems, obavestio je javnost u utorak da neće igrati revanš šesnaestine finala EHF kupa u subotu u Novom Sadu protiv Vojvodine zbog nereda koji su izazvali navijači Lala. Evropska rukometna federacija (EHF) dan kasnije donela je odluku da se meč neće igrati u dvorani Slana bara.

EHF je zvanično saopštio da je do daljeg utakmica suspendovana i da će se povesti postupak protiv oba kluba, šampiona svojih zemalja, Srbije i Austrije. Lale su na terenu pobedile rivala u gostima sa 29:27, stigle blizu plasmana u narednu rundu, ali nažalost po najbolji naš rukometni klub, devetostrukog uzastopnog šampiona, borba van terena tek sledi.

Izabrane vesti

Spekulisalo se da bi utakmica mogla da bude odigrana na neutralnom terenu bez prisustva gledalaca, ali zasad ta odluka nije doneta.

Sedište EHF-a je u Beču, pa je lako pretpostaviti na čiju bi vodenicu konačna odluka mogla da bude doneta. Zasad, nijedan od dva kluba nije se plasirao u osminu finala trećerangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta.

20.45: (5,20) Porto (11,0) PSŽ (1,22)

Podsetimo, utakmica je prekinuta na 10 minuta zbog tuče oko 70 navijača Vojvodine sa lokalnom policijom i i obezbeđenjem u dvorani. Meč je nastavljen tek pošto su Firmaši napustili objekat.

Odmah posle meča, iz uprave Kremsa su najavili da ne dolaze u „srpsku Atinu“, a u utorak su zvanično obavestili EHF o svojoj konačnoj odluci.

Želimo da zaštitimo igrače i službena lica”, napisali su u Kremsu.

Šampion Austrije je dobio podršku i od tamošnjeg Rukometnog saveza koji je stao uz Krems u odluci da zbog bezbednosti otkaže dolazak u Novi Sad.

Igre van terena tek kreću...



tagovi

EHF kupEHFRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara