Toni Đerona (©Reuters)
Toni Đerona (©Reuters)

Đerona: Nismo mogli da pariramo Mađarima u snazi

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 23:02

“Ponosan sam što nismo odustajali do samog kraja. Nije bilo dovoljno što smo bili bolji poslednjih pet minuta u ovako fizIčki teškoj utakmici", istakao je španski stručnjak

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Uvek smo kaskali za gol, dva, nije išlo. Utakmica slična onoj od prošle godine protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu u Katovicama. Tako blizu, a tako daleko. Mađarska je slavila sa 28:27, obezbedila drugu rundu Evropskog prvenstva, a Srbiji sada mora da dobije Crnu Goru u utorak i da čeka poraz Islanda od naših severnih komšija.

Izabrane vesti

Na kraju samo gol minusa, dva brza pogotka u finišu popravila su šanse Srbije da nekako mogu do druge runde i Lankses arena u Kelnu.

Selektor Orlova Toni Đerone priznao je da je rival bio bolji.

Svesno smo bili koliko će teško igrati protiv ovako fizički jake Mađarske. Nismo mogli da joj pariramo u snazi, posebno da čuvamo njihove robusne pivotmene. Napad nije bio na nivou koji smo spremali. Nismo bili dovoljno brzi, ali ni šutirali dovoljno snažno sa distance. Mogu da budem zadovoljan načinom na koji smo igrali odbranu, ponosan sam što nismo odustajali do samog kraja. Nije bilo dovoljno što smo bili bolji poslednjih pet minuta u ovako fizički teškoj utakmici”, rekao je selektor Đerona.

Na kraju, šanse postoje. Svestan je to i španski stručnjak.

Znamo da će Mađarska želeti da prenese dva boda, ali mi moramo da uradimo svoj deo posla protiv Crne Gore”, zaključio je španski stručnjak.

Srednji bek Srbije, Lazar Kukić, vidno je bio razočaran porazom svog tima, ali veruje u svoje saigrače, sreću i borbu do poslednjeg atoma.

Bogdan je vanserijski igrač, bilo nam je žao što je koji minut pre početka ”otpao”, ali kompletna smo ekipa, Vukašin Vorkapić je odradio sjajan posao. Razočarani smo rezultatom, nismo bili pravi i nisam bio pravi. Teško nam je ali daćemo sve od sebe da se izdignemo iz ove situacije, da pobedimo i izborimo plasman dalje. Nadam se da će nas i sreća malo pogledati, a mi ćemo do kraja ostati ekipa, familija i tim kakav jesmo sve ovo vreme", rekao je Kukić.


tagovi

Toni ĐeronaRukometna reprezentacija SrbijeEHF EURO 2024ep u rukometuRukometni EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara