Toni Đerona (©Reuters)
Toni Đerona (©Reuters)

Đerona: Sjajnih 58 minuta, mogao sam neke promene da napravim u finišu

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 21:14

Selektor Orlova preuzeo odgovornost za prosut bod u finišu meča protiv Islanda u prvom kolu Evropskog prvenstva

(od izveštača Mozzart Sporta iz Minhena)

Selektor Srbije,  Toni Đerona, čestitao je svom timu na odličnih 58 minuta i preuzeo odgovornost za završnicu.

Izabrane vesti

"Čestitke Islandu za izuzetan meč, siguran sam da je publika uživala. Čestitke mom timu za 58. minuta. Poslednja dva minuta preuzimam odgovornost na sebe, ne krivim igrače ni najmanje, mogao sam kroz neke promene da reagujem. Možda izgleda kao da smo izgubili bod, ali smo ga gledajući sve pre turnira, osvojili. Milosavljev je bio sjajan, odbrana je odradila posao, grešaka je bilo u napadu, problema sa kojima se nosimo, bolest Orbovića, ali na kraju rekao sam igračima usmerite misli na Mađarsku uzimajući u obzir ovih 58. minuta", istako je španski stručnjak.

Najefikasniji igrač srpskog tima, Dragan Pešmalbek, po završetku utakmice istakao je da ostaje žal za pobedom, ali da će bod biti slađi kada se ohlade glave.

Vodili smo skoro celo drugo poluvreme i teško je nam je da se pomirimo sa tim da nismo pobedili. Ipak ovo je važan osvojen bod, Island je jedna od najboljih ekipa na prvenstvu. Odlično smo igrali, možda je trebalo da budemo pametniji i izgubili smo neke lopte. Nismo trčali, nismo se borili zadnja dva-tri minuta dovoljno, nažalost”, rekao je 28-godišnji rukometaš i potom dodao:

Ne, ne, nećemo biti razočarani kada prespavamo. Sada nam je teško, to je normalno, ali biće mnogo bolje. Moramo za Mađarsku da se spremimo kao za finale. Biće teška utakmica, ali mislim da imamo više kvaliteta za igru protiv Mađarske. Kao i Island, imaju mnogo dobrih igrača u jedan na jedan igri, dobrih pivota. Ali možemo da pobedimo sve ekipe ako igramo kao danas”, poručio je pivot Srbije.

Predsednica RSS-a Milena Delić pohvalila je tim.

Ostaje žal za izgubljenim bodom, ali jedno veliko bravo za tim. Želim im da psihički ne padnu jer su odigrali za ponos. Što pre ovo da zaboravimo i da se fokusiramo na Mađarsku”, rekla je Delićeva.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaEHF EURO 2024ep u rukometuRukometni EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara