Alesandro Mikjeleto (©CEV)
Alesandro Mikjeleto (©CEV)

Italijani samleli Argentince, deluju spremni za još jedno zlato

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 21:07

Aktuelni svetski i evropski šampioni odigrali sjajan meč u četvrtfinalu Lige nacija - 3:0 (25:17, 25:13, 25:14)

Odbojkaši Italije su spremni da uzmu prvu medalju u Ligi nacija, a kako su danas odigrali - mogu da se nadaju i najsjajnijoj. U četvrtfinalu završnog turnira prikazali su fantastičnu partiju i ostavili Argentince bez ikakve šanse da uzmu čak i set - 3:0 (25:17, 25:13, 25:14).

Ispalo je po onome što je prikazano da momci iz Južne Amerike nisu dostojan protivnik i da im nije mesto na Fajnal-ejtu. Potpuno dominantni su bili Simone Đaneli i drugovi - od prvog do poslednjeg poena vladali su terenom.

Izabrane vesti

Ove dve ekipe su se već sastale u ligaškom delu - tada je Argentina zabeležila maksimalnu pobedu i uzela sva tri boda. Bilo je to 6. juna, kada Italija nije bila u najboljem sastavu. Sada su Azuri stigli kompletni u Gdanjsk, pa se i očekivalo da će se revaširati. I to sa kamatom, jer je ovaj meč mnogo bitniji od tog prethodnog.

Sve im je polazilo za rukom - počev od prijema i servisa, preko napada, pa do bloka i odbrane. Bili su bolji u svim elementima, uz to su napravili i mnogo manje grešaka.

Đaneli je plesao po terenu, razigrao je sve saigrače, a oni su se pobrinuli da se utakmica ekspresno završi. Alesandro Mikjeleto je bio najraspoloženiji, završio je meč kao najbolji poenter - 15. Danijele Lavija ga je pratio sa 12, Juri Romano je postigao 11, a Roberto Ruso deset.

U poraženom taboru bio je samo jedan dvocifreni igrač - Agustin Loser koji je postigao deset poena.

U polufinalu će Italija izaći na crtu Amerikancima, koji su danas u prvom meču savladali Francuze. Sutra su na programu preostala dva četvrtfinala Japan - Slovenija i Poljska - Brazil.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE - ZAVRŠNI TURNIR

Četvrtfinale

Sreda

SAD - Francuska 3:2 (25:21, 25:18, 17:25, 24:26, 15:9)

Italija - Argentina 3:0 (25:17, 25:13, 25:14)

Četvrtak

17.00: Japan - Slovenija

20.00: Poljska - Brazil


tagovi

Liga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija ItalijeMuška odbojkaška reprezentacija ArgentineAlesandro Mikjeleto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara