Jovcia Nikolić i Miomir Radovanović iz Partizana (© Star sport)
Jovcia Nikolić i Miomir Radovanović iz Partizana (© Star sport)

Jovica Nikolić za Mozzart Sport: Hoću da se titulom oprostim od Vojvodine

Vreme čitanja: 5min | ned. 20.02.22. | 13:00

Najbolji strelac Novosađana sjajno motivisan pred nastavak ARKUS lige i sudar sa Metaloplastikom

Rukometaši Vojvodine fantastično su otvorili plej-of ARKUS lige i na startu upisali dve pobede. Najpre su pred svojom publikom slavili u derbiju protiv Partizana, najozbiljnijeg konkurenta za titulu, potom u Kostocu savladali Rudar. Pokazale su Lale da će ih teško iko skinuti sa trona. Naredna prepreka ka devetoj uzastopnoj tituli izabranicima Borisa Rojevića je Metaloplastika iz Šapca (17.30), u okviru trećeg kola plej-ofa domaćeg šampionata.

Već osam godina pehar prvaka države je u Novom Sadu, a ove sezone Voša ima priliku da osvoji i jubilarnu desetu titulu. Uz Partizan i pančevački Dinamo, Šapčani predstavljaju najveću konkurenciju srpskom prvaku. Lale su ih već dva puta nadigrale u ovoj sezoni, u okviru prve runde takmičenja.

Izabrane vesti

U prve dve utakmice plej-ofa, Vojvodinu je do važnih pobeda nosio biser Jovica Nikolić, jedan od oslonaca Stare dame. Protiv Partizana je postigao sedam golova, dok je maltene sam pobedio Rudar (deset pogodaka).

Desni bek Novosađana očekuje tešku utakmicu, jer njegove kolege muče povrede, ali se nada trećoj pobedu nad Šapčanima u sezoni.

Važno je što smo sa dve pobede otvorili plej-of. Uz Partizan i Dinamo iz Pančeva, Metaloplastika je naš najveći konkurent, sigurno nas očekuje jako teška utakmica. Imamo i dalje malih problema sa povredama, što je otežavajuća okolnost, ali imali smo tih problema i u prethodne dve utakmice, pa smo se uspešno izborili. Veoma sam zadovoljan i ličnim učinkom na otvaranju plej-ofa i nadam se da ću iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje“, kaže Jovica Nikolić za Mozzart Sport.

Nekoliko sezona govorilo se o narednom koraku jednog od najvećih talenata srpskog rukometa, a na kraju Jovica Nikolić je odlučio da se oproba u najkvalitetnijem društvu – u nemačkoj Bundesligi, pa će od sledeće sezone nositi dres Veclara.

„Sve se desilo bukvalno u pet dana, kad je stigao poziv nisam se ni sekund dvoumio. Takav poziv se ne odbija. Čak nisam obraćao pažnju ni na finansijske detalje. Tokom razgovora sa trenerom i direktorom uverio sam se da je to klub kojem nisu toliki prioritet rezultati, već promocija mladih igrača. To mi se svidelo, kao i to što vide u meni potencijal i žele da naprave nosioca igre. Oko uslova smo se veoma lako dogovorili, tako da sam svim zaista prezadovoljan. Sa velikim nestrpljenjem iščekujem da se oprobam u najboljoj ligi sveta, želim da vidim gde sam u odnosu na ostele igrače. Znam da me očekuju veliki izazovi, dolazim u novu sredinu, gde moram da se dokažem ispočetka, ali željno iščekujem da zaigram tamo“.

Na nedavnom Evropskom prvenstvu očekivao se debi levorukog bombardera, ali je Nikolića sprečila povreda mišića da pomogne reprezentaciji.

Povredio sam se u nezgodnom trenutku, nije bilo šanse da igram. Bilo mi je jako krivo, izuzetno sam bio neraspoložen, jer sam turnir koji sam željno iščekivao od prvog poziva za reprezentaciju. To je trebalo da bude učešće na najvećem takmičenju u mojoj dosadašnjoj karijeri, ali znam da će biti vremena da igram na velikom broju nadmetanja, uz nadu da će me povrede zaobići. Što se tiče rezultata reprezentacije, mislim da su nam falila dva, tri iskusnija igrača kao što su Ilija Abutović, Petar Đorđić koji je prvi levi bek i glavni napadač, kapiten Nemanja Ilić... Bekovska postava bila je mlada, mnogo igrača je igralo prvi put na velikom takmičenju. Imali smo i pehove sa koronom i povredama, uz to i grupa je bila zaista teška, ali da smo bili kompletni siguran sam da bismo uradili mnogo više“.

Nemačka 1, 16.00: (9,00) Hanover (14.00) Kil (1,10)

Kada je reč o budućnosti reprezentacije Srbije, sa selektorom Tonijem Đeronom, Nikolić je optimista. 

Đerona je podmladio ekipu. Napravili smo lepe rezultate, poput pobede nad Francuskom, plasirali se na EP, ova ekipa će tek da napravi velike stvari. Imamo mlad tim, sa mnogo potencijala. Sa Tonijem Đeronom radi se veoma kvalitetno, svaki trening se koristi da se napreduje u raznim segmentima. Zato verujem da će reprezentacija doneti velike rezultate u narednom periodu“.

Protiv Francuske u dresu reprezentacije Srbije (© MN Press)Protiv Francuske u dresu reprezentacije Srbije (© MN Press)

Poručuje da nikad nije bio motivisaniji da osvoji titulu nego ove sezone jer želi da se na najlepši mogući način oprosti od Vojvodine.

„Ambicije Vojvodine su uvek iste, tiče se napada na sve trofeje. Sve ostalo bi predstavljalo neuspeh, iako imamo ozbiljne konkurente za titulu. Svesni smo da svi iz okruženja žele da nas skinu sa trona i da je cilj da Vojvodina ne uzme titulu ove godine. Baš zbog toga imamo još veći motiv da je osvojimo. Na ličnom planu, nikad nisam bio motivisaniji, jer odlazim na kraju sezone, želim da se titulom oprostim od ovog kluba“.

Iz Vojvodine su više puta stavili do znanja da im je prioritet prvenstvo, ali srpski šampion igra i regionalnu SEHA ligu, u grupi sa Nekseom, Vardarom i Motorom iz Zaporožja. U prvom meču poražen je od Makdonaca, a za dve nedelje predstoji meč sa hrvatskim predstavnikom.

„Kad se desi da u tri, četiri dana imamo utakmicu u SEHA i domaćoj ligi, sigurno će nama biti prioritet naše prvenstvo. Tako je bilo i kad smo poraženi od Vardara, tri nedelje pre toga fokus je bio na utakmici protiv Partizana. Naravno, i u SEHA ligi pružimo maksimum, ali nemamo rezultatski pritisak. Sigurno će i mlađi igrači dobiti šansu u ovom takmičenju, što će im i te kako značiti, kao što je i meni značilo poslednjih godina“.

Prošle godine Nikolić je proglašen za najboljeg mladog igrača ovog takmičenja, a takođe je i najmlađi rukometaš koji postigao 100 golova u SEHA ligi (sa 18 godina).

Ne želim nikog da potcenim, ali u SEHA ligi su mnogo jači timovi nego u našoj, to je prilika da vidiš gde si u odnosu na velike rivale, tako da mi to priznanje mnogo znači. Uvek su mi individualna priznanja prijala, kao nagrada za trud, ali isto tako nikad nisam jurio rekorde, golova i slično. Bitnije mi je da doprinesem ekipi. Ukoliko pobedimo, lični učinak mi je uvek u drugom planu“, zaključio je mladi desni bek Vojvodine Jovica Nikolić.

PIŠE: Aleksandar Milošević


tagovi

ARKUS ligaJovica NikolićRK Vojvodinarukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara