Nikola Jovović (©MN Press)
Nikola Jovović (©MN Press)

Jovović nezadovoljan igrom: Da prođe Batina svadba i euforija, pa se nadam da ću osetiti neki drugi vajb

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.05.22. | 10:25

„Fale nam dva elementa, bez kojih odbojka ne može da funkcioniše“, rekao je dizač reprezentacije Srbije

Nije moglo da se vidi preterano zadovoljstvo na licima srpskih odbojkaša posle poraza od Slovenije. Za razliku od prvog prijateljskog susreta koji je naša selekcija dobila posle pet setova, u drugom je sasvim počišćena. Selektor Igor Kolaković je rekao da nam je rival održao lekciju i pokazao sve naše slabosti. Prilično razočaran zbog ovakve igre bio je i dizač Nikola Jovović, koji je upisao prve minute od dolaska na pripreme.

Izabrane vesti

"Bili smo dva i po sata u sauni, sad ćemo popiti mnogo vode i pokušati da nadomestimo trošenje energije. Mimo svega toga, Slovenci su stvarno odigrali mnogo, mnogo bolje, preciznije, u svakom elementu su nas nadigrali", priznaje Nikola Jovović. "Za mene prva takmičarska utakmica ove godine, zadovoljan sam što sam izdržao nepuna dva i po seta. Fizički sam se osećao dobro, preciznost je malo falila, ali sve u svemu zadovoljan sam. Mora tu još mnogo da se naradi, imamo vremena, protiv Irana će biti mnogo bolje. Nadam se da ćemo uspeti da se dovedemo u neku formu za početak takmičenja, koje nije daleko. Ili za onaj drugi vikend. Moramo da pokažemo nešto, da se dokažemo treneru. U ovom trenutku mnogo grešaka".

Na pripremama je i dalje brojna grupa, koja se bori za mesto u najboljem timu. Jovoviću prija rad sa mladima...

"Super je. Ima interesantnih igrača, i mi smo bili mladi. Znamo da nije lako ući u reprezentaciju i ostati. Najteže je ostati. Bilo je mnogo ljudi u proteklih deset godina – dolazili su i odlazili, ali teško je ostati. U raznim situacijama se vidi ko može da izdrži, a ko ne. Ja sam nekako pozitivan, nadam se da će oni nama starijima dodati neku energiju, da će doprineti ne samo igrom, nego i svojim bivstvovanjem s nama. Da će nam dati u nekim teškim trenucima korisnu energiju, što smo videli i na prvom duelu sa Slovenijom, kada su dva igrača ušla i preokrenula utakmicu. To nam fali... Nadam se da će oni ove godine biti ta prekretnica u Ligi nacija. Da će pozitivan pritisak na njih uticati dobro, iskreno".

Ne oseća se Nikola kao najiskusniji, iako je ove godine izborojao do tri decenije.

"Znam da sam 30 plus i da sam osedeo. I da ne možemo svi da budemo Marko Podrašćanin koji je neosvojila tvrđava. Bliži se kraj...".

Za povratak Igora Kolakovića ima samo pozitivne reči...

"Čovek je zaslužan što smo nekolicina nas u reprezentaciji. Ne treba trošiti reči. Fantastična osoba pre svega. Trener i sve to - znamo kakav je. Ali kao osoba on je taj koji nas je stvorio i mi smo mu beskrajno zahvalni. Nadam se da imamo dovoljno iskustva, znanja i fizičke i mentalne forme, da možemo da ispratimo njegove zahteve, koji su na neki način jednostavni. Ali sve te jednostavne stvari su vrlo teške. Nadam se da će ovi momci to razumeti i da će slediti neku našu priču".

Do početka Lige nacija preostalo je još 12 dana.

"Mogu da budem kao Ataman sad, pa da kažem da li može neko da me spasi za ovo pitanje? Ne znam. Ja smatram da nije sve u danima. Ne moramo mi da budemo u najboljoj formi da bismo nekog pobedili. Treba da igramo bazične stvari kako valja, neki momci su ovde već tri nedelje. Očekivao sam da će oni da me pregaze, ne mene individualno, nego da ću doći i pomisliti: šta je ovo, sve puca. To mi je žao što nisam osetio. Ali, nadam se da sada kad se polako skupljamo... Fali nam još Nemanja, Marko je stigao. Da prođe ta Batina (prim. aut. Aleksandar Atanasijević) svadba i ta euforija, nadam se da ću sledeće nedelje da osetim neki drugi vajb, jer ovaj mi je malo onako čudan".

Za vikend je zakazano slavlje, a posle toga će sve misli biti usmerene ka odbojci i takmičenju.

"Jesmo spremi za svadbu. Nek smo živi i zdravi. Momačko je bilo... Šalu na stranu, ovo je daleko od neke dobre igre. Tu su dva elementa koja nama fale, da ih ne spominjem. Dva elementa nam fale bez kojih odbojka ne funkcioniše", zaključio je Nikola Jovović.


tagovi

Nikola JovovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašeAleksandar AtanasijevićIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara