Nikola Jovović (©FIVB)
Nikola Jovović (©FIVB)

Jovović: Voleo bih da se pridružimo devojkama, koje vuku celu ovu priču

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.24. | 14:08

"Daju nam zadatak, svaka im čast", rekao je reprezentativac Srbije posle pobede protiv Kube

Veoma su blizu olimpijske vize odbojkaši - mnogo bliži nego što je to bio slučaj pre turnira u Ljubljani. Odradili su veliki posao pobedom protiv Kube, ali još nisu protrčali kroz cilj.

Potrebno je da ostvare povoljne rezultate u naredna tri susreta sa Turskom, Poljskom i Slovenijom. Usput će gledati šta rade Kubanci, koji su im i dalje konkurenti. Sinoć su Orlovi slavili - 3:2, pa zbog pet odigranih setova nije veliki broj bodova ni dobijem, a ni izgubljen na drugoj strani.

Izabrane vesti

Sada naši imaju nešto više od 10 poena više od Kubanaca na FIVB rang listi.

"Mislim da je presudilo, kao i po ko zna koji put - to što nismo odustali. Gubili smo 0:2 protiv jedne Kube - videli smo svi koliko su nadmoćni fizički. Ne možemo da se lažemo - oni su fizički jedna od, ako ne i najbolja ekipa na svetu", rekao je za OSS dizač Nikola Jovović. "Možda nismo na početku igrali najpametnije ili se možda nismo navikli na njihov stil. Verovao sam i na 0:2, kao što sma verovao i protiv Argentine - malo nam je falilo. Sada nam se to vratilo. Mislim da ova pobeda nije nimalo nezaslužena. Dobiti posle 0:2, protiv bilo koga nije nimalo lako, posebno protiv ovakvih momaka koji su fenomenalni. mi smo uspeli da izdržimo njihov pritisak, koji su sve vreme nametali. Preokrenuli smo utakmicu i onda smo mi uspeli meč da vratimo u naše ruke. Kad je bilo tesno, videli smo i taj-brejk 10:10, pa 11:11... sve može da se pobedi, to nek nam bude recept za ubuduće".

Danas Srbija nema utakmicu, pa može na kratko da predahne...

"Slobodan dan ili ne - mislim da smo svi apsolutno spremni da igramo sva četiri dana - nema tu šta. Voleo bih da se pridružimo svim tim ekipama - top 10, da odemo u Pariz. Da se pridružimo devojkama, koje nam daju zadatak. Njima svaka čast što vuku generalno čitavu ovu priču. Voleo bih da obradujemo naciju i sebe", poručio je Jovović.tagovi

Nikola JovovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara