Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Kjelce bliže Kelnu, Lauge spasilac Vesprema, Barsa nastavlja da seje strah u evroeliti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.05.23. | 20:48

EHF Liga šampiona: Vicešampion Evrope bolji rival od tima Momira Ilića, ali je danski as na kraju golom u poslednjim trenucima meča uspeo da donese remi pred svojim navijačima – 29:29 u prvom meču četvrtfinala. Katalonci ubedljivi u Odenzeu protiv Gudmea sa 37:30

Magdeburg i Pari Sen Žermen na pragu su završnog turnira Lige šampiona u Kelnu, a posle 60 minuta bliži mestu među četiri najbolja tima je i vicešampion Starog kontinenta, Kjelce. Poljski prvak je bio bolji rival u većem delu meča protiv Vesprema. Na kraju bez pobednika u Mađarskoj – 29:29 u prvom meču četvrtfinala.

Tim Momira Ilića je imao odličan period sredinom drugog poluvremena, kada je pogocima iz kontri preokrenuo rezultat, poveo sa 23:20, ali u finišu je ekipa Talanta Dujšebajeva bila bliža pobedi. Vodila je sa dva gola prednosti (28:26) četiri minuta pre kraja.

Izabrane vesti

Danski as Rasmus Lauge je golom uz zvuk sirene doneo remi Vespremu, koji ipak poljskom timu daje veće šanse za Keln. Zna se da Kjelce teško gubi pred svojim navijačima. Vicešampion Evrope je imao finansijske probleme ove godine posle odlaska glavnog sponzora. Uspeo je tim holandskog biznismena Bertusa Servasa nekako da pronađe sponzora do kraja sezone, da se „pokrpi“, zasad spasi bankrota koji mu je visio kao Damoklov mač nad glavom.

Vesprem je početkom godine kupio od Kjelcea Francuza Nedima Remilija (pominje se cifra od 500.000 do milion evra), mađarski vicešampion ima najveći budžet na svetu, ali je na pragu eliminacije.

Prošle godine je Vesprem ostao bez titule u Mađarskoj, bio je četvrti u Kelnu u završnici Lige šampiona, a sada mu se smeši ispadanje već u četvrtfinalu, što bi bio novi debakl za tim iz gradića u blizini jezera Balaton.

Srpski reprezentativci su imali skromnu ulogu u Vespremu. Dragan Pešmalbek je odlično obavio defanzivne zadatake, dok je u napadu jednom zatresao mrežu, a Vladimir Cupara je ušao samo jednom kako bi pokušao da odbrani sedmerac. Ceo meč je branio Španac Rodrigo Korales, sakupivši solidnih 12 odbrana.

Egipćanin Jehija Eldera i Hrvat Manuel Štrlek sa po šest golova su bili najefikasniji kod Vesprema. Nedim Remili je pogodio pet puta, Kentin Mae četiri, a po tri gola su dali Rasmus Lauge i Gašper Marguč.

Aleks Dujšebajev je bio najbolji kod Kjelcea sa šest golova, jedan manje je delo poljskog desnog krila Arkadijuša Morita, dok su četiri puta mrežu domaćina zatresli Nikola Turna i Šimon Šićko. Nemački golman Andreas Volf je imao 12 odbrana.

Barselona seje strah ove sezone i već je na završnom turniru posle pobede nad danskim prvakom Gudmeom u Odenzeu sa 37:30. Partiju sezone odigrao je hrvatski as Luka Cindrić, koji je sa osam golova bio najefikasniji igrač dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope. Na golu je odličan bio Danac Emil Nilsen sa 12 odbrana, dok je kapiten Perez de Vargas sakupio samo dve intervencije.

Pivotmen Ludovik Fabregas je pet puta pogodio mrežu gostiju, a Dika Mem, Hampus Vane, Melvin Ričardson i Timoti N’Gasen po četiri.

S druge strane, zaustavljena je prva zvezda domaćeg tima Simon Pitlik koji je samo dva puta pogodio, pa je jasno da je revanš u Blaugrani naredne nedelje samo formalnost. Emil Madsen je sa devet pogodaka bio najbolji kod Gudmea, dok je Jeri Tolbring pogodio šest puta. Tobijas Tulin je imao 11 uspešnih intervencija.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Visla Plock - Magdeburg 22:22 (9:12)

Kil - PSŽ 27:31 (12:13)

Četvrtak

Vesprem - Kjelce 29:29 (13:16)

GOG Gudme - Barselona 30:37 (15:19)



tagovi

EHF Liga šampionaRK KjelceVespremMomir Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara