Ključa voda na Novom Beogradu i Dorćolu: Ko će u finale Superlige?

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 13:35

Novi Beograd i Crvena zvezda u ulozi favorita, ali to večeras moraju da pokažu na delu

Završnica plej-ofa vaterpolo Superlige nije mogla da bude uzbudljivija, pošto o finalisti odlučuju dve majstorice, na Novom Beogradu i Dorćolu. Novi Beogad i Crvena zvezda se nalaze u ulozi favorita, ali to nisu uspeli da pokažu u drugim mečevima, pa se Partizan i Radnički iz Kragujevca nikako ne smeju otpisivati u situaciji kada jedan meč odlučuje o finalu.

Vaterpolisti Novog Beograda još uvek osećaju posledice šokantnog poraza na Banjici (10:12), ali su svesni sopstvenog kvaliteta i iskustva za koje veruju da će bi moglo da bude presudno u večerašnjoj borbi (19.45).

Izabrane vesti

"U ovoj utakmici jednostavno moramo da pobedimo, jer popravnog više nema. Igramo kod kuće i znamo šta moramo da popravimo kako bismo zabeležili trijumf. Ekipa Partizana je veoma mlada i izuzetno talentovana, ali naš kvalitet mora da dođe do izražaja. Mislim da smo izvukli pouke iz tog poraza i ako budemo na pravi način sprovodili naš plan igre uveren sam da trijumf neće izostati", poručio je prvotimac Novobeograđana Nikola Jakšić.

Crvena zvezda na bazenu "Milan Gale Muškatirović" dočekuje Radnički, koji je silno oslabljen pošto je u drugoim meču ostao bez Josipa Vrlića i Luke Pijevančića koji su doživeli teške povrede.

"Pre svega, sami smo krivi što majstoricu igramo u Beogradu, a ne u Kragujevcu. Porazima u poslednja dva kola ligaškog dela prvenstva, od Zvezde i Šapca, smo došli sami u tu situaciju. Zvezda je stvarno u sjajnoj formi od Nove godine i osvajanja Kupa. Igraju odlično, pogotovo na svom bazenu i bili bi favoriti i da smo kompletni, a ovako su definitivno apsolutni favoriti. Ipak, mi se nećemo predati, pokušaćemo da ih iznenadimo i da pružimo daleko više od svog maksimuma, ali će nam trebati i njihov loš dan kako bismo izborili finale", rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

POLUFINALE PLEJ-OFA, MAJSTORICE:

19.45: Novi Beograd – Partizan

20.00: Crvena zvezda - Radnički Kragujevac


tagovi

VK RadničkiVK Crvena zvezdaVK Novi BeogradVK PartizanSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara