Dušan Mandić (©MN Press)
Dušan Mandić (©MN Press)

Konačno i Mandić i Jakšić! Selektor Stevanović otkrio karte za Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 20:42

Debituju Petar Jakšić i Radoslav Filipović, vratili se Viktor Rašović, Nikola Lukić, Nemanja Vico

U protekle dve godine, posle Svetskog prvenstva u Budimpešti bilo je ili Dušan Mandić ili Nikola Jakšić. Zbog povreda i okolnosti van bazena vaterpolo reprezentacija Srbije na velika takmičenja nije išla sa najboljim igračima, ali na Evropsko prvenstvo u Zagreb – hoće!

Selektor Uroš Stevanović otkrio je karte, saopštio je spisak za kontinentalnu smotru i na njemu se nalazi dvojac koji spada među deset najboljih svetskih igrača. Konačno i Dušan Mandić i Nikola Jakšić.

Izabrane vesti

Srbija će u Zagrebu loviti prvu medalju od silaska šestorice veličanstvenih sa velike scene, neće imati lak zadatak pošto kreće iz druge divizije. Moraće put do završnice da traži kroz osminu finala i već tada bi mogla da naleti na suparnika poput Španije, Hrvatske, Crne Gore ili pak Francuske. Ali, ohrabruje što će na kontinentalnoj smotri biti jača za levorukog bombardera u odnosu na Svetsko prvenstvo u Fukuoki, gde je zauzela četvrto mesto.

Udarne igle Ferencvaroša i Novog Beograda predvodiće dvostrukog uzastopnog olimpijskog šampiona u glavnom gradu Hrvatske, biće tu i najbolji strelac prethodnog kontinentalnog samita – Strahinja Rašović, a u državni tim se vraća i njegov brat Viktor. Delfini će u Zagrebu biti jači za dvojicu igrača koji su prethodnih godina bili deo sastava koji su osvajali odličja na najvećim takmičenjima, a povratnik u državni tim je i Nikola Lukić.

Uroš Stevanović se opredelio da na spisak uvrsti dvojicu debitanata: Radoslav Filipović će među stativama biti konkurencija Branislavu Mitroviću umesto Vladimira Mišovića, dok je poziv dobio i Petar Jakšić. Mlađi Nikolin brat i prvotimac Partizana nagrađen je za kvalitetan rad tokom pripremnog perioda. Dakle, reprezentacija Srbije će u Zagreb otići sa dva bratska tandema.

Takođe, selektor Srbije opredelio se da povede trojicu centara. Među putnicima su i Nemanja Ubović i Đorđe Lazić i Nemanja Vico.

Na spisku putnika reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Zagrebu i Dubrovniku nalaze se: Branislav Mitrović (Turkoan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Noazi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Srbija će prvi meč na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj igrati protiv 5. januara protiv Izraela. Na Božić će joj rival biti Nemačka, dok će Delfini grupnu fazu zatvoriti dva dana kasnije sa Maltom.



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeUroš StevanovićDušan MandićNikola JakšićStrahinja RašovićSava RanđelovićBranislav MitrovićNemanja UbovićĐorđe LazićMarko RadulovićRadomir Drašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara