Lazar Kukić (©AFP)
Lazar Kukić (©AFP)

Kukić: Nemci sa dubljom odbranom, biće prostora za pivotmene i igru dva na dva

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.01.23. | 08:28

„Svesni smo šta nam donosi ovaj meč, verujem u tim, nadam se pobedi“, rekao je organizator igre Srbije

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica) 

Nemačka je rukometna velesila, Bundesliga je najjači šampionat na svetu, san većine rukometaša. Nisu Panceri stigli u Katovice u najboljem sastavu, ali i dalje islandski stručnjak Alfred Gislason ima tim za respekt. Ne spadaju Nemci u svetski krem, ne ulivaju strahopoštovanje, selekcija su koja može da se pobedi. Svesni su u taboru Orlova koga imaju za rivale, ali znaju i koliko vrede, da rastu iz meča u meč.

Izabrane vesti

Od Lazara Kukića i Stefana Dodića se očekuju da diktiraju ritam utakmice, da budu vođe na terenu, da razigravaju saigrače. As Dinama iz Bukurešta uporedio je Nemačku sa Švedskom, evropskim šampionom, s kojom smo igrali prošle nedelje dvomeč pred Svetsko prvenstvo.

Centarhalfovi igraju dublje u odbrani, slično kao i Šveđani. Mislim da ćemo imati dosta prostora da igramo preko pivotmena, dva na dva. Tu moramo da tražimo šansu. Gola je njihov najspremniji igrač u odbrani, težak da se probije jedan na jedan“, rekao je Kukić.

Važnost utakmice ne bi trebalo da utiče na Orlove.

Svi znamo da može da nam donese eventualna pobeda. Verujem u ovaj tim, nadam se trijumfu“.

Nedelja, 18.00: (1,70) Nemačka (8,00) Srbija (2,55)

Pohvalio je nekadašnji igrač Partizama, La Riohe i Benfike mlađeg saigrača Stefana Dodića koji je briljirao protiv Alžira u debiju u seniorskoj konkurenciji na velikom takmičenju.

Stefan je fenomenalan momak, veoma talentovan. Sa 19 godina je već mnogo toga naučio. Mislim da možda prvi put ove godine imamo širok roster, da svako ko uđe može da podigne nivo igre“.

Mnogo se priča o Juriju Knoru, srednjem beku Rajn Nekar Levena, od koga najviše strepimo.

On je tipičan predstavnik nemačke škole rukometa. Voli da igra jedan na jedan, šutira sa zemlje, voli da završava akcije preko pivotmena. Verujem u naše defanzivce, da ćemo ga zaustaviti“.

Patrik Grecki i Juri Knor kažu da nema favorita, da su šanse 50-50.

Složio bih se s njima. Mi smo protiv Švedske pokazali koliko možemo. Jeste Nemačka došla oslabljena na ovo prvenstvo, ali se radi i dalje o jakom timu. Nijanse će odlučiti, mora da se ima i doza sreće“.

Ono gde možemo bolje je igra u tranziciji, fale nam laki golovi iz polukontre i kontre.

Imali smo na početku meča protiv Alžira pritisak prvog meča, otvaranja šampionata. Možda su noge bile teške u prvih 15 minuta, pa smo slabije trčali. Kasnije je bilo bolje. Dodić kada je ušao, promenio je ritam, u nastavku je bilo lakih pogodaka“, zaključio je Kukić.



tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija SrbijeLazar Kukićrukometna reprezentacija nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara