Detalj sa meča Obilić - Partizan (©srl.rs)
Detalj sa meča Obilić - Partizan (©srl.rs)

Marjanović i Pavlović presudili Zvezdi u Pančevu, Partizan deklasirao Vitezove

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.12.23. | 19:55

Super rukometna liga Srbije: Dinamo lako dobio crveno-bele sa 28:22, dok su crno-beli rutinski na Banjici dobili Obilić sa 39:25

Iako je ostala osam kola do kraja prvog dela šampionata u Super rukometnoj ligi Srbije, već se nazire koja će četiri tima u maju da igraju plej-of. Ako ne bude iznenađenje u borbi za titulu ostaju isti timovi kao i u proteklom šampionatu – Vojvodina, Metaloplastika, Partizan i Dinamo iz Pančeva. Eventualno još samo Dubočica iz Leskovca ima neke šanse da se domogne Evrope i plej-ofa, dok ostalima sledi bitka u plej-autu na proleće. Dva tima ispadaju, a deseti igra baraž.

Dinamo je u derbiju kola očekivano pobedio Crvenu zvezde u Pančevu sa 28:22. Posle prvih 30 mintua mirisalo je na katastrofu gostiju iz Beograda. Vodila je četa Dragana Markovića sa 16:8, ali u nastavku veliki pad. Crveno-beli su stisnuli odbranu, napad domaćina je stao, pa je golom Aleksandra Pavlovića, Zvezda prišla na samo -2 -18:20 u 43. minutu. Pre toga je Zvezda ostala bez levog beka Mihaila Šljukića koji je dobio crveni kartona zbog oštrog starta nad Veljkom Čabrilom.

Izabrane vesti

Iskusni Tunišanin Vael Trabelsi, brzonogo levo krilo Marko Perović i levi bek, najnovije pojačanje iz Izraela, Milan Pavlović, sprečili su iznenađenje u dvorani Strelište. Serijom 5:0 Dinamo je prelomio meč. U tim trenucima sjajan na golu je bio iskusni Nemanja Marjanović, koji je u nastavku odmenio Nikolu Ćirovića. Veteran je u prvom poluvremenu odbranio i dva sedmerca Viktoru Matičiću i Savi Radovanoviću.

Marko Perović sa sedam golova, od toga tri sa linije sedam metara, bio je najefikasniji igrač meča. Trabelsi i Pavlović su pogodili po pet puta mrežu Beograđana, dok je kapiten žuto-crnih Miloš Kostadinović postigao tri gola. Golmani domaćina su bii prevaga. Marjanović je zaustavio 11 udaraca, a Ćirović četiri.

Kod tima Nedeljka Matića, Viktor Matičić je postigao šest golova (četiri sedmerca), dok je odličan na crti bio Dušan Andrejević sa pet golova. Solidan učinak imao je i mladi srednji bek Sava Radovanović sa tri pogotka. Miloš Kovačević je sakupio pet odbrana, a Aleksa Bogunović četiri.

Partizan je imao šuterski trening protiv Obilića. Lako je tim Đorđa Ćirkovića dobio komšije na Banjici sa 39:25. Bekovi su se istakli. Reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović je postigao sedam golova, bez promašaja. Sve bolji je i srednji bek Veljko Popović, koji je pogodio šest puta, dok je Nemanja Peštić pet puta zatresao mrežu Vitezova iz isto toliko pokušsja. Odličan na crti bio je Ivan Mićić sa pet golova. Standardno dobar na golu bio iskusni Luka Arsenić sa devet intervencija, dok je Ivan Mihajlov imao pet odbrana. Najnovije pojačanje Partizana, nekadašnji srpski reprezentativac Nemanja Obradović nije bio u timu. Očekuje se drugom delu sezone, od početka februara da bude veliko pojačanje za Partizana, kao i kapiten Nikola Zečević koji se opravlja od operacije ligamenta kolena.

Kod ekipe Marka Pavlovića iskusni bekovi su bili najbolji, Nenad Mandić sa šest golova i Ilija Sladić sa pet. Dušan Tasić je sakupio šest odbrana.

Do kraja godine ostalo je još da se odigra meč u Pančevu u sredu, kada na noge Dinamu dolazi šampion Vojvodina.

SUPER LIGA SRBIJE – 14. KOLO

Petak

Vojvodina – Radnički Kragujevac 36:26 (16:10)

Subota

Obilić – Partizan 25:39 (13:21)

Dubočica – Proleter 40:33 (22:14)

Dinamo Pančevo – Crvena zvezda 28:22 (16:8)

Jugović – Metaloplastika 21:26 (7:14)

Vranje – Ub 28:32 (17:17)



tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoRK ObilićRukometna superligaRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara