Marko Milosavljević (©Starsport)
Marko Milosavljević (©Starsport)

Milosavljević, Đeronin džoker u Katovicama: Za godinu, dve - napad na medalju

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 14:00

Levi bek Ademar Leona na ovom Svetskom prvenstvu pokazao da i ofanzivno može da bude od velike pomoći

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Prošle godine na Evropskom prvenstvu u Segedinu, Marko Milosavljević imao je pretežno defanzivne zadatke. Tako je bilo i do meča sa Argentinom na Svetskom prvenstvu. Imao je i ulogu specijalca, isturenog igrača u odbrani, ali protiv Gaučosa je pokazo da može da bude i snaga u napadu.

Izabrane vesti

Na poziciji levog neka prednost imaju Petar Đorđić i Uroš Borzaš, ali rukometaš Ademar Leona, nekadašnji igrač Crvene zvezde i niškog Železničara, se nameće, dokazao je selektoru Đeroni da može da bude koristan i u napadu. Igrao je i na poziciji desnog beka posle povreda Predraga Vejina i Jovice Nikolića, kada je Miloš Orbović ostao usamljen na toj poziciji.

Postigao je tri gola protiv selekcije iz Južne Amerike i bio izabran za igrača meča. Veliki podstrek za rukometaša koji se do poslednjeg trenutka borio da izbori učešće u Katovicama.

Srećan sam što sam izabran za igrača utakmice, ali mi je važnija što smo uspeli da se vratimo posle poraza od Norveške, dobijemo Argetinu i ostanemo u igri za olimpijske kvalifikacije. Ušli smo malo labavije u meč, kao da smo mislili da ćemo lako da pobedimo. Argentinci su nam pokazali da moramo da zapnemo, u nastavku je bilo mnogo bolje“, rekao je Milosavljević za Mozzart Sport.

18.00: (1,50) Srbija (8,50) Holandija (3,15)

Holandija za kraj. Nije svejedno, pobeda je veoma važna i za konačan plasman, ali i za utisak sa ovog Svetskog prvenstva.

"Želimo da pobedimo, a videćmo koje mesto ćemo na kraju da ostvarimo. Holanđani su odlična reprezentacija, imaju dobre individualce. Stejns i Smits su najveća pretnja, ali mislim da možemo u odbrani da ih zaustavimo. Siguran sam da ako budemo odigrali onako kako znamo, da neće biti problema“.

Čini se da je igra u Katovicama bila bolja od rezultata.

Izgubili smo tesno od rukometnih supesila Nemačke i Norveške. Rezultat ne može da se okarakteriše kao neuspeh, ali smo uz malo sreće mogli mnogo bolje da prođemo, da se dokopamo četvrtfinala. Verujem da ćemo za godinu, dve i mi da se borimo za medalju na velikim takmičenjima“.

Evidentan je pomak u odnosu na prošlu godinu i Evropsko prvenstvo u Segedinu.

Kontinuitet i dobar rad daju rezultate. Sada je realnija slika jer smo prošle godine imali mnogo problema s korona virusom. Ako budemo kompletni narednih godina, verujem da ćemo imati bolje rezultate“, zaključio je Milosavljević.



tagovi

Marko MilosavljevićRukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara