Rukometaši Srbije (©Starsport)
Rukometaši Srbije (©Starsport)

Na Špance najverovatnije opet u novosadskom SPENS-u

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 18:54

Predsednica RSS-a Milena Delić potvrdila da će Srpska Atina izvesno da bude domaćin revanša baraža za SP 2025. godine

Rukometaši Srbije od ponedeljka kreću novu eru sa selektorom Borisom Rojevićem i direktorom reprezentacije Markom Vujinom. Sledi dvomeč sa Poljskom u EHF nedelji, kao generalka za dvomeč baraža za Svetsko prvenstvo sa Španijom 8. ili 9. maja, dok je revanš 11. ili 12.

Furija je domaćin u prvom meču u gradiću u Galiciji, Lalinu. Dvorana u ovom mestu prima samo 2.000 gledalaca. Rukometni savez Srbije još nije odlučio gde će da dočeka trećeplasiranu selekciju planete, ali verovatno će to da bude Novi Sad kao u prethodnih mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Beograd dugo nije bio domaćin najboljim srpskim rukometašima, a neće ni ovog puta.

“Nismo doneli konačnu odluku. Najbliži smo odluci da igramo u Novom Sadu. Volela bih da igramo u Beogradu, ali je teško da se dođe do Pionira ili Arene. Teško je naći adekvatno mesto gde bismo odigrali. Razmišljamo o svemu, da bude i dobra atmosfera, da publika nosi našu reprezentaciju, ali i da bude adekvatna dvorana. Iz iskustva protiv Norveške u Novom Sadu, mislim da bi SPENS bio odgovarajući”, rekla je predsednica RSS-a Milena Delić tokom promociije Borisa Rojevića za novog selektora i Marka Vujina za direktora reprezentacije.

Selektor Rojević večeras okuplja Orlove u Kovilovu. Na skraćenom spisku našlo se 21 igrač, a zbog porodičih problema u selekciji neće biti golmana francuskog Šartra Milana Bomaštara.

Golmani: Dejan Milosavljev (Fukse Berlin), Andrej Trnavac (Vojvodina)

Krila: Vanja Ilić (Šartr), Marko Srdanović (Vardar), Marko Nikolić (Krka), Bogdan Radivojević (Eurofarm Pelister), Darko Đukić (Vardar) i Aleksa Tufegdžić (Čurgo)

Pivoti: Dragan Pešmalbek (Vesprem), Luka Rogan (Vojvodina) i Marko Jevtić (Bidasoa Irun)

Bekovi: Miloš Kos (Zagreb), Uroš Borzaš (Eurofarm Pelister), Miljan Pušica (Vojvodina), Milan Jovanović (Metaloplastika), Lazar Kukić (Dinamo Bukurešt), Matija Nikolić (Vardar), Đorđe Đekić (Kretej), Uroš Kojadinović (Partizan) i Predrag Vejin (Nekse)



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeBoris RojevićMarko VujinMilena Delićrss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara