Filipović i Preković sa Božidarom Maljkovićem (©Starsport)
Filipović i Preković sa Božidarom Maljkovićem (©Starsport)

Najbolji sportisti Srbije u 2021: Filip Filipović i Jovana Preković

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.12.21. | 19:24

Olimpijski komitet Srbije nagradio vaterpolistu i karatistkinju

Tradicionalno krajem godine Olimpijski komitet Srbije proglašava najbolje sportiste iz naše zemlje, a za 2021. izabrani su doskorašnji kapiten vaterpolo reprezentacije Filip Filipović i karatistkinja Jovana Preković.

Filipović je predvodio Delfine do odbrane zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju i drugi put u karijeri dobio prestižnu nagradu, dok je Prekovićeva osvojila sve što je mogla - olimpijsko zlato i titule evropskog i svetskog prvaka.

Izabrane vesti

Za najbolju mušku ekipu izabrani su vaterpolisti Dejana Savića, a za žensku odbojkašice Zorana Terzića, koje su ove godine osvojile srebro na šampionatu Evrope i bronzu na Igrama u Tokiju.

Najbolji trener, treći put u karijeri, je selektor tekvondo reprezentacije Dragan Jović, čije su učenice Milica Mandić i Tijana Bogdanović osvojile zlato i bronzu u Tokiju.

Atletičarka Adriana Vilagoš je proglašena najboljim mladim sportistom u Srbiji, a nagradu Olimpijsko srce dobio je prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije OKS.

Svečanoj dodeli nagrada u Domu Narodne skupštine prisustovali su brojni gosti, među kojima su bili seletori fudbalske i košarkaške reprezentacije, Dragan Stojković Piksi i Svetislav Pešić.

Stojković i Pešić (©MN Press)Stojković i Pešić (©MN Press)



tagovi

Filip Filipovićjovana prekovićDragan JovićOlimpijski komitet Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara