Pakjao i Ugas (Reuters)
Pakjao i Ugas (Reuters)

Neuspešan povratak u ring čuvenog Menija Pakjaa: Kubanac "pojeo" Pekmena

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 09:44

Jorendas Ugas jednoglasnom odlukom sudija pobedio Filipinca

Mani Pakjao (42) je imao želju da dve godine nakon poslednje borbe, u meču za titulu u poluteškoj kategoriji WBA verzije pokaže da je vreme prolazno, a klasa večna. Međutim, čini se da je bilo obratno. Ne toliko mlađi, ali dovoljno da bude brži i snažniji, Kubanac Jorendas Ugas (35) je u 12 rundi je na bolan način objasnio legendarnom Pekmenu da je vreme da razmišlja o zvaničnom odlasku u boksersku penziju.

Gotovo od prvog ukrštanja rukavica bilo je vidno da je jedini bokser koji je u istoriji osvojio svetske titule u osam divizija, daleko od najslasvnijih dana. Trudio se Pekmen da bar na trenutke podseti na stare dane slave, ali Kubanac je sve to vešto osujećivao da bi već od četvrte runde počeo sve snažnije da " drobi" jednog od najvećih u istoriji, precizno ciljajući njegova oba oka i prikupljajući kasnije će se ispostaviti odbrane pojasa vredne poene.

Izabrane vesti

Tek od u poslednjim rundama Pakjao je počeo da pronalazi ritam. U 12. rundi ovog meča, 498. i možda poslednjoj u impresivnoj karijeri u koju su stale pobede nad čak 22 svetska šampiona, ispalio je seriju udaraca ka Kubancu. Ali, činilo se više iz očajanja jer je bio svestan da se približava osmom porazu u profi boksu (uz 62 trijumfa i dva remija) što su nešto kasnije potvrdile i sudije - dvojica su glasala 116-112, a treći 115-113 za Ugasa.

Posle meča mnogi su se pitali da li je to bio završni čin jedne veličanstvene bokserske karijere ili se

Pakjao, koji je trenutno senator na Filipinima sprema za drugi igrati drugi čin u političkoj karijeri, odnosno da li će ući u predsedničku trku.

"Pustite me da se prvo odmorim, pre nego što moja porodica i ja donesemo odluku", rekao je posle meča vuidno razočarani Pakjano.


tagovi

boksMeni Pakjao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara