Miroslav Perković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Miroslav Perković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Novi Beograd pokazao dva lica: Šabac se držao jedno poluvreme, Vučinić vodio tim snova do trijumfa

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.11.21. | 18:05

Sastav Anta Vasovića pružio snažan otpor - 14:8

Pokazao se Šabac kao tvrd orah, u pojedinim momentima činilo se da bi Novi Beograd mogao da i da slomi zube. Ne toliko zbog izvanrednog izdanja Šapčana, koliko zbog blede igre favorizovanog drim-tima. Ipak, premijera Novog Beograda u regionalnoj Premijer ligi bila je uspešna, pošto je sastav Vladimira Vujasinovića u drugom poluvremenu demonstrirao partiju na nivou onih iz Lige šampiona i derbi susreta - 14:8 (3:1, 3:3, 3:2, 5:2).

Da ne dođe do iznenađenja postarali su se Đorđe Vučinić, Radomir Drašović, Draško Gogov i Angelos Vlahopulos. Najraspucaniji u Novom Beogradu bio je Đorđe Vučinić sa tri gola, a pomenuta trojka sledila ga je sa golom manje. Čak devetorica igrača Novog Beograda upisala su se u listu strelaca, ali bilo je potrebno vreme organizatoru turnira da postigne radnu temperaturu i ubaci u veću brzinu. Možda bi Vujasinovićev tim i ranije slomio Šapčane da nije bilo raspoloženog Kristijana Šulca, koji je letos iz Crvene zvezde stigao u šabac, i ubrzo se nametnuo kao jedna od glavnih napadačkih opcija. Protiv Novog Beograda bio je zaslužan za polovinu golova - četiri puta pogađao je metu.

Izabrane vesti

Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Primoran je bio Vladimir Vujasinović da podvikne i razmrda svoj tim, nije sve išlo kao po loju. Dešavalo se i ranije Novom Beogradu da utakmice otvori sporije, ponekad deluje uspavano, nezainteresovano. Domaćin turnira u Beogradu krenuo je iz minus faze, ali dobra igra Šapčana u odbrani nije dugo potrajala. 

Kristijan Šulc probio je led, savladao je Žoaa Pedra Koimbru i nagovestio da bi meč mogao biti uzbudljiviji no što se očekivalo. Išao je Novi Beograd iz greške u grešku, srljao u napadu, i mučio se polovinu prvog kvartala. Sve dok Đorđe Vučinić nije matirao Radoslava Filipovića

Od tog trenutka Novi Beograd je prodisao, ali ne punim ploćima. Zadrška je i dalje bila prisutna... Ali, vaterpolisti Šapca nisu uspeli da zadrže visok intenzitet igre u odbrani, došlo je do pada, koji su Radomir Drašović - svezao dva gola - i Miroslav Perković umešno iskoristili. 

Proradio je napad Novog Beograda, opustila se ruka Vujasinovićevim izabranicima, ali su propisno razdražili trenera kada su u kratkom intervalu skrivili dva peterca i vratili Šabac u život. Oba je realizovao Kristijan Šulc, koji se i u kvalifikacijama za Kup Evrope isticao i bio jedna od glavnih napadačkih poluga Anta Vasovića

Ali, kao i mnogi drugi rivali Novog Beograda, ni Šabac nije izdržao duže od jednog pooluvremena. Drastično je domaćin podigao nivo igre u nastavku, ubrzao se i dobio više opcija u napadu. A, kada proradi šut Drašku Gogovu i Angelosu Vlahopulosu - više skupljanja, a ni odbrane nema. 

Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Mihajlo Repanović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Razmrdao se Novi Beograd, demonstrirao na mahove zašto mu je dodeljen epitet prvog favorita, ali ubedljiv nije bio. Definitivno jedno od slabijih izdanja čete Vladimira Vujasinovića. Tome je kumovala i kvalitetna partija Šapčana, koji su u neku ruku bili nepoznanica za rivala, jer se nisu sastajali u Superligi Srbije. Možda bi Šabac bio bliže velikom iznenađenju da su u sastavu bili Ognjen Stojanović i kapiten Marković, ali isto tako su iz suparničkog tabora Duško i Gojko Pijetlović meč posmatrali iz prvog reda. 

Jedan od najlepših poteza na meču prvog kola regionalnog šampionata bio je solo prodor Nikole Jakšića, varka čuvara koja bi se fudbalskim žargonom mogla okarakterisati kao dribling - svakako nešto što se ne viđa često u vaterpolu - i zatim rutinska egzekucija. Tek u finišu susreta, kada je sve bilo gotovo, zaličio je Novi Beograd na onaj tim koji je smrvio Partizan, rešio Crvenu zvezdu i tukao dva puta kragujevački Radnički. Proradili su tada i Strahinja Rašović i Dušan Mandić, pa se od poslednjeg kvartala više nije postavljalo pitanje hoće li Novi Beograd slaviti, već u kolikom minusu će Šabac biti.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Sreda 

Novi Beograd - Šabac 14:8

18.50: Jug Dubrovnik - Partizan

20.40: Budva - Mladost Zagreb


tagovi

Superliga Srbije u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK ŠabacVK Novi BeogradNikola JakšićRadomir DrašovićKristijan ŠulcĐorđe VučinićMiroslav PerkovićAngelos Vlahopulos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara