Odbojkašice Srbije (Foto: AFP)
Odbojkašice Srbije (Foto: AFP)

Novi rekord Srbije - nadmašen Rio!

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.08.21. | 03:59

Zahvaljujući odbojkašicama, Srbija je osvojila i devetu medalja na Igrama u Tokiju

Lestvica je podignuta. Srpski sportisti oborili su rekord postavljen pre pet godina u Rio de Žaneiru, kada su osvojili osam medalja. Odbojkašice su poslednjeg dana Olimpijskih igara u Tokiju osvajanjem bronzanog odličja obezbedile našoj zemlji i devetu.

Svetske i evropske šampionke nisu uspele da se plasiraju u finale, poražene su u polufinalu od američkih odbojkašica. U borbi za treće mesto samlele su rivalke iz Južne Koreje (3:0 - 25:18, 25:15, 25:15) i tako postavile rekord za srpske sportiste na Olimpijskim igrama.

Izabrane vesti

U Riju su rvač Davor Štefanek i srpski vaterpolisti stigli do zlatnih medalja. Tijana Bogdanović (tekvondo), Marko Tomoćević i Milenko Zorić (kajak i kanu), odbojkašice i košarkaši Srbije domogli su se srebra. Bronzu su osvojile košarkašice i Ivana Španović (skok u dalj).

Ostvaren je veliki uspeh, ali je u Tokiju nadmašen. Zlatne medalje osvojile su Milica Mandić (tekvondo) i Jovana Preković (karate), srebro je ščepao Damir Mikec (streljaštvo), dok su se sa bronzama kući vratili srpski basketaši, Milenko Sebić (streljaštvo), Tijana Bogdanović (tekvondo) i Zurab Datunašvili (rvanje). Sada su se bronzom okitile i odbojkašice Srbije. Obezbeđena je još jedna medalja, a vaterpolisti će u finalu sa Grčkom (09.30) odrediti da li će ona biti srebrna ili zlatna.

Srbija je pred finalni meč vaterpolista 33. u generalnom plasmanu u Tokiju. Nadamo se novom, trećem zlatu.



tagovi

Olimpijske igre 2020tokio 2020ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara