Nemanja Majdov (©Reuters)
Nemanja Majdov (©Reuters)

On već zna kako je osvojiti olimpijsko odličje: Nemanja Majdov kreće u pohod na najvažniju medalju

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.07.21. | 23:43

Trofejni džudista pokušaće da upotpuni kolekciju najvažnijim odličjem

Takmičiti se na Olimpijskim igrama samo po sebi tera na ključanje adrenalina i podiže motivaciju na maksimum, ali još kada je to u zemlji u kojoj je osnovan sport kojim se baviš, teško da doživljaj može biti bolji.

Privilegiju da to osete imaju rvači, kojih je iz Srbije u Japan doputovalo petoro. Nažalost, devojke Milica Nikolić, Marica Perišić i Anja Obradović brzo su završile svoja takmičenja, dok će momci Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj tek izaći na strunjače.

Izabrane vesti

SREDA, 20.30: (1.45) CRVENA ZVEZDA (4.30) KAIRAT (7.75)

Velika su očekivanja i od jednog i od drugog, a prvi će do medalje pokušati da stigne pet godina mlađi Majdov (24-29). Njih dvojica od nedavno nisu više u istim kategorijama, tako da neće moći da stanu na put jedan drugom.

"To je isto bio jedan od faktora da dođe do promene kategorije, ali nije bio presudan. Dok smo se Nemanja Majdov i ja borili u istoj kategoriji gurali jedan drugog ka višim ciljevima i to nas je držalo bolje fokusiranim. Izvukli smo maksimum iz toga, a sada se ukazala prilika da realizujem neku svoju zamisao od davnih dana kada sam želeo da osvežim protivnike i poradim na svom telu", ispričao je nedavno Kukolj u intervjuu za Mozzart Sport.

On je prešao u kategoriju do 100 kilograma, dok je Majdov ostao sa takmičarima do 90. Prvi rival na putu ka odličju u Tokiju Sarajliji će biti Nemac Edvard Tripel. Program kreće u 06.00, pa dok dođu na red, njihova borba je tek 16. po rasporedu.

"Trenutno je ceo moj ritam podređen Olimpijskim igrama i tome sam maksimalno posvećen. Grand slam u Budimpešti želim da iskoristim da opet osetim atmosferu turnira, tenziju pred borbu i sve što ide uz veliko takmičenje kojeg dugo nije bilo. Ovo gledam kao navikavanje na sledeću godinu koja će biti najbitnija u mojoj karijeri i trenutno je sve podređeno Tokiju! Takmičim se u verovatno najtežoj kategoriji do 90 kilograma i kao najvećeg konkurenta vidim – samog sebe. Ako ja budem na nivou na kojem je potrebno, biću svetski broj jedan. Bitno mi je da se fokusiram na sebe, da pružim svoj maksimum i onda neće biti problema", pričao je Nemanja Majdov pre devet meseci.

Zna Majdov vrlo dobro kako je takmičiti se u Tokiju. U prestonici Japana osvojio je svetsku bronzu 2019, a ima i planetarno zlato iz Budimpešte 2017. godine, kada je postao jedan od najmlađih svetskih šampiona ikada, a prvi koji je to učinio predstavljajući Srbiju. Evropski viceprvak bio je 2018. i 2020, dok u bogatoj kolekciji medalja, među kojim su odličja sa gren slemova, gran prijeva, svetskog mastersa i mediteranskih igara ima i olimpijsko srebro. Osvojio ga je u juniorskim danima, 2014. u kineskom Nankingu kao deo mešovitog tima na Igrama mladih. Sada će probati da stigne do još jedne, mnogo važnije, olimpijske medalje.

Među nagradama koja ima ovaj džudista su i priznanje za najboljeg mladog sportistu Srbije 2014, najboljeg sportistu Republike Srpske 2017. i dve za najboljeg sportistu SD Crvena zvezda, 2017. i 2019.

Predodređen je Majdov na uspehe, a kako i ne bi kada mu je otac Ljubiša trener, a dve godine stariji brat Stefan takođe osvajač medalja. Nadamo se da će nastaviti niz i ispuniti očekivanja od Igara u Tokiju. Borbe za medalje su oko podneva, taman da se svi razbude i budu kraj malih ekrana.


tagovi

rvanjeNemanja MajdovOlimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara