Marko Ivović (©Reuters)
Marko Ivović (©Reuters)

Oprez za Orlove, Japan je najprijatnije iznenađenje Lige nacija

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.06.21. | 09:35

Odbojkaši Srbije danas u Riminiju protiv jedne od tri neporažene selekcije

Nastavlja se Liga nacija za odbojkaše u italijanskom Riminju mečevima četvrtog kola. Odbojkaši Srbije, šampioni Evrope, posle tri kola sakupili su šest bodova. Ostvarene su dve pobede sa po 3:1 protiv Slovenije i Italije i doživljen poraz posle četiri seta od snažne Poljske koju predvodi Vilfredo Leon, najbolji odbojkaš današnjice.

Današnji (13.00) rival Orlova je Japan, najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Lige nacija. Azijska selekcija ima sve tri pobede prvog vikenda i to protiv odličnih selekcija Irana, Holandije i Rusije, branioca krune i jedinog pobednika ovog takmičenja pod okriljem FIVB-a. Dva trijumfa su izvojevana posle pet setova.

Izabrane vesti

Izabranici selektora Slobodana Kovača moraju da budu oprezni protiv fanatično borbenih Japanaca koji iz godine u godinu napreduju. Tri trijumfa prošle nedelje pokazuje da nema više šale s Japanom.

13.00: (2,85) Japan - Srbija (1,37)

Za razlku od odbojkašica Srbije koje igraju Ligu nacija sa podmlađenim timom, Orlvi su došli u jakom sastavu. U odnosu na prethodne akcije nedostaje samo Nemanje Petrić. Protiv Slovenije na premijeri se povredio srednji bloker vicešampiona Evrope Trentina, Srećko Lisinac, a u prethodna dva meča odlično ga je menjao Petar Krsmanović, odbojkaš ruskog Kuzbasa iz Kemerova.

U prva tri kola najviše je pokazao Dražen Luburić, prethodnih godina drugi korektor naše reprezentacije. Iskoristio je slabiju sezonu dosadašnjeg neprikosnovenog broja 1 na toj poziciji Aleksandra Atanasijevića. Verovatno će Kovač i u narednih mečevima da koristi obojicu napadača.

15.00: (1,35) Brazil - Francuska (2,90)

Srbija ima odličan skor sa Japanom. Naša selekcija dobila je sedam od osam utakmica, ali je poražena u poslednjem odmeravanju snaga, pre dve godine u Ligi nacija. Tada je azijska reprezentacija pobedila posle četiri seta.

Pobeda je neophodna ako četa Slobodana Kovača želi da se uključi u borbu za jedno od četiri mesta posle 15 kola koje donosi plasman u polufinale takmičenja.

Danas se igraju dva derbija. Brazil i Francuska igraju od 15 časova. Oba selekcieje su, uz Japan, jedine neporažene, s tim da su Karioke sa maksimalnih devet bodova, odnosno samo jednim izgubljenim setom. Trikolori su u prethodne tri utakmcie slavili bez pomoći najveće zvezde Ervina Ngapeta. Brazilci su stigli sa najjačim snagama, a svetsku odbojkašku silu predvodi nekadašnji tehničar Lubea Bruno Rezende.

21.00: (1,65) Rusija - SAD (2,11)

U poslednjem meču današnjeg programa sastaju se Rusija i SAD (21.00). Zbornaje je poražena od Japana, dok su Amerikanci izgubili od Brazila sa maksimalnih 3:0. Obe selekcije su stigle u Rimini u najjačem sastavima. Ruse predvodi sjajni korektor Zenita Maksim Mihajlov, a tu su i primači servisa Dimitri Volkov i Jegor Kljuka. I Jenkiji su u respektabilnom sastavu sa kapitenom Majkom Kristensenom, novim tehničarem Zenita iz Kazanja, a tu su prekaljeni asovi Holt, Sander, libero Šođi...


tagovi

fivbLiga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeMuška odbojkaška reprezentacija Poljskemuška odbojkaška reprezentacija RusijeMuška odbojkaška reprezentacija RusijeMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara