Filip Filipović (©Reuters)
Filip Filipović (©Reuters)

Oproštaj šestorice veličanstvenih u Beogradu, skupljaju se svetske vaterpolo zvezde

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.08.22. | 18:14

Srbija će za vikend organizovati još jedan veliki turnir

Oprostiće se Srbija od vaterpolo velikana u Beogradu, na turniru “Srbija 2022” još jednom će u kapici reprezentacije zaigrati Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović i Gojko Pijetlović.

Planirano je još na proleće da se upriliči oproštaj šestorici veličanstvenih, zbog izmena u kalendaru morali su malo da pričekaju. Zlatni Delfini iz Rija i Tokija ponovo će se okupiti 20. avgusta na bazenu “Milan gale Muškatirović” i zaigrati protiv Italijana.

Izabrane vesti

Na turniru “Srbija 2022” će pored Srbije i Italije učestvovati i Hrvatska i Francuska, sve ekipe će odmeriti snage mešu sobom. Utakmice će se igrati od 20. do 22. avgusta, a oproštaj šestorice veličanstvenih prvog dana biće centralni događaj.

Biće to sjajno veče posvećeno velikanima srpskog i svetskog vaterpola. Zaslužili su da im još jednom kažemo hvala za sve što su uradili za srpski sport. Dostojnu priredbu su imali u decembru Gocić i Nikić koji su činili sastavni deo velike reprezentacije. Proteklo je od tada skoro šest godina, vreme je za novo emotivno veče koje će ostati, siguran sam, svima u sećanju”, rekao je Nemanja Marijan, generalni sekretar VSS.

Pijetlovići, Aleksić, Prlainović, Filipović i Mitrović poslednji put su kapicu Srbije nosili u Tokiju, oprostili su se na najlepši način, a sada će beogradska publika biti u prilici da ih pozdravi i zahvali im se na mnoštvu uspeha i medalja.

Lepši kraj nisu mogli da zamisle. I u Tokiju su pokazali kakvi su igrači. Sve su zaslužili vrednim radom, bili su oslonac selektora Dejana Udovičića i Dejana Savića, osvojili toliko medalja da ih je teško popisati. Dovoljno je reći dva olimpijska i dva svetska trona, zatim evropska prvenstva, Svetske lige, Svetske kupove. Ostavili su veliki trag i ponašanjem, odnosom prema reprezentaciji, imali su veličanstvene karijere bez ijedne mrlje. Velikani u svakom smislu i zato sam siguran da će ‘šestorica veličanstvenih’ biti dostojno njihovih imena i karijera”, zaključio je Nemanja Marijan.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeFilip FilipovićAndrija PrlainovićMilan AleksićStefan MitrovićDuško PijetlovićGojko Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara