Petar Đorđić (©Reuters)
Petar Đorđić (©Reuters)

Đorđićevo doviđenja: Vreme je za mlađe, za Borzaša i Kosa, ako treba, tu sam da pomognem

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.03.24. | 08:06

„Razgovarao sam sa selektorom Rojevićem i direktorom Markom Vujinom. Pitali su me da li mogu da računaju na mene ako zatreba. Rekao sam im da ako bude bilo potrebe, da nisam zatvorio vrata reprezentaciji“, rekao je levi bek Vojvodine za Mozzart Sport

Posle kraha Orlova na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj vreme je za novi početak. Selektor Boris Rojević objavio je u ponedeljak prvi spisak za prijateljski dvomeč sa Poljskom sredinom meseca u okviru EHF nedelje.

Na njemu je čak 35 imena, dok će u sredu da se skrati na verovatno 20. Osim povređenih (Marka Milosavljevića, Stefana Dodića, Miloša Orbovića i Vukašina Vorkapića), opravdano odsutnih zbog privatnih problema (Mijajla Marsenića i Vladimira Cupare), nema trojice najiskusnijih igrača iz Minhena, dugogodišnjih reprezentativaca, dosadašnjeg kapitena, levog krila Nemanje Ilića, levog beka Petra Đorđića i defanzivnog specijaliste Ilije Abutovića. Prva dvojica ove godine pune 34, a rukometaš francuskog Šartra 36.

Izabrane vesti

Novi kormilar rukometne reprezentacije Srbije najavio je odmah po stupanju na vruću klupu nacionalnog tima da želi postepeno podmlađivanje, da gro igrača hoće da vidi i za četiri godine na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, što je krajnji cilj četvorogodišnjeg mandata Vrbašanina.

Levi bek Vojvodine Petar Đorđić je krajem prošle godine, posle više od decenije i po inostrane karijere, pretežno u Nemačkoj, u Veclaru, Flensburgu i Hamburgu, zatim beloruskom Meškov Brestu i Benfiki, stigao u Novi Sad, zaigrao u crveno-belom dresu srpskog šampiona. Nije rekao zbogom reprezentaciji, ali je svestan da je vreme da prepusti mesto mlađim.

Još prošle godine sam rekao Toniju Đeroni da bi trebalo posle Evropskog prvenstva u Minhenu da prestanem da igram za reprezentaciju. Deca mi imaju 10 i šest godina. Sada mi je lakše jer sam se vratio u Srbiju. Dobro se osećam, ali mislim da je vreme za mlađe, da Uroš Borzaš i Miloš Kos na mojoj poziciji treba da dobiju veću šansu. Ove godine punim 34 godine. Dobro se osećam, mogu da igram još na vrhunskom nivou, ali ipak su to godine kada osetiš... Fizički sam dobro, ali nije isto sad ili kad sam bio mlađi kada možeš 10 utakmica da igraš non stop, da ne osetiš umor. Sada je to ipak drugačije“, rekao je Đorđić za Mozzart Sport.

I selektor Rojević je rekao da se ne odriče nijednog igrača.

Razgovarao sam sa Rojevićem i direktorom reprezentacije Markom Vujinom. Pitali su me da li mogu da računaju na mene ako zatreba. Rekao sam im da sam tu, ako bude bilo potrebe, da sam spreman da pomognem, da nisam zatvorio vrata povratka“.

20.45: (1,85) Vojvodina (8,00) Kadeten Šafhauzen (2,30)

Rođeni Šapčanin pozdravio je promene u taboru Orlova.

Mislim da je odlično rešenje što je Boris Rojevića postavljen za selektora. On je trener najboljeg kluba u Srbiji, najambicioznijeg koji želi da igra još bitniju ulogu u Evropi. Da se ne ljute ostali, mislim da je to najbolji izbor, radi u Srbiji, dobro poznaje igrače. Naravno, uz njega je i Marko Vujin koji može mnogo da pomogne“.

Svi su otpisali Srbiju pred majski dvomeč sa Španijom u baražu za Svetsko prvenstvo 2025. godine.

Nismo u lakoj situaciji, svi znamo ko je Španija, ali smo prethodnih godina uspevali da izbacimo Sloveniju u baražu, da pobedimo Francusku u Zrenjaninu, igramo nerešeno u gostima. Imamo kvalitet, znamo kako se igraju ove utakmice. U tim mečevima smo potvrdili da vredimo, da to nije bilo slučajno. Imali smo nesreću na ovom Evropskom prvenstvu. Ono kako smo izgubili bod protiv Islanda u Minhenu, to se događa jednom u 100 godina. Verujem da idu bolji dani“, zaključio je Đorđić.



tagovi

Petar ĐorđićRukometna reprezentacija SrbijeBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara