Uroš Borzaš i Mijajlo Marsenić dobili rivale (©Reuters)
Uroš Borzaš i Mijajlo Marsenić dobili rivale (©Reuters)

Orlovi ne mogu da pobegnu od Španije: Na Furiju i u kvalifikacijama za EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 17:26

U Grupi 4 i Italija i Letonija

Ne mogu rukometaši Srbije da pobegnu od Španije. Igraćemo sa Furijom u majskom dvomeču baraža za Svetsko prvenstvo 2025. godine, a tim Đordija Ribere biće nam rival i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj 2026.

Protivnici u Grupi 4 biće još Italija i Letonija. Po dve najbolje reprezentacije i četiri trećeplasirane iz svih osam grupa naći će se na kontinentalnom šampionatu za dve godine. Španija je favorit, ali u konkurenciji Letonaca i Italijana ne bi trebalo da bude problema za ekipu Borisa Rojevića.

Izabrane vesti

Azuri napreduju iz godinu u godinu, ali daleko je to od nekog evropskog proseka, dok na klupi Letonije sedi srpski stručnjak Davor Čutura. Najpoznatiji igrač ove zemlje je desni bek Melsungena, nekadašnji igrač Vardara i Pari Sen Žermena, Dainis Krištopans.

Novi selektor Boris Rojević je za sajt Rukometnog saveza Srbije prokomentarisao protivnike koje je Srbija izvukla...

"Kvalitet reprezentacije Španije je opšte poznat i oni su ujedno i najkvalitetnija ekipa iz prvog šešira, koju smo želeli da izbegnemo, ali smo svakako spremni da se borimo svim snagama sa njima, kao i sada u maju. Italija je reprezentacija koja je u usponu i sigurno u trećem šeširu, posle Švajcarske, tim sa najvećim kvalitetom. Prošle godine ih je Slovenija dobila jedva sa jednim golom razlike u baražu u Italiji i sigurno ih ne treba podceniti. Poslednji, ali ne manje važan, rival nam je Letonija koja je jedna od najlošijih ekipa u kvalifikacijama i svakako autsajder u grupi. Svakako, iako je moglo i bolje, zadovoljan sam što se nismo našli u grupi sedam. Cilj nam je da u našoj grupi zauzmemo jedno od prva dva mesta i plasniramo se direktno na Evropsko prvenstvo", poručio je Rojević.

Srbija je bila predviđena prvobitno u Grupi 6, ali s obzirom na to da je pre toga u istoj žrebano takozvano Kosovo, premešteni smo u Grupu 4.

Grupa u kojoj su Nemačka, Austrija, Švajcarska i Turska je verovatno najjača, dok je najslabija ona u kojoj su Holandija, Farska Ostrva, Ukrajina i južna srpska pokrajina.

20.00: (3,60) Rajn Nekar Leven (8,50) Fukse Berlin (1,40)

Kuglice je izvlačio Božidar Đurković, predsednik Takmičarske komsije EHF-a, dok su pomagali legende skandinavskog rukometa - Tomas Mogesen, Havard Tveten, Ljubomir Vranješ i Lars Kristijansen.

GRUPA 1: Slovenija, Makedonija, Litvanija, Estonija

GRUPA 2: Mađarska, Crna Gora, Slovačka, Finska

GRUPA 3: Island, Grčka, BiH, Gruzija

GRUPA 4: Španija, SRBIJA, Italija, Letonija

GRUPA 5: Hrvatska, Češka, Belgija, Luksemburg

GRUPA 6: Holandija, Farska Ostrva, Ukrajina, Tzv. Kosovo

GRUPA 7: Nemačka, Austrija, Švajcarska, Turska

GRUPA 8: Portugalija, Poljska, Rumunija, Izrael



tagovi

rssRukometna reprezentacija Srbijeep u rukometuRukometna reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara