Stefan Petrić (©Starsport)
Stefan Petrić (©Starsport)

Partizan ostao bez bombardera: Stefan Petrić dve godine u Skoplju

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 15:37

Talentovani levi bek potpisao za Vardar

Ono što je Mozzart Sport najavio pre dve nedelje se obestinilo – Stefan Petrić je novi rukometaš Vardara. Talentovani levi bek crno-belih potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampionom Evrope iz 2017. i 2019. godine.

Skopski crveno-crni su imali očajnu sezonu, završili su tek na trećem mestu u šampionatu Makedonije, iza Eurofarm Pelistera i Alkoloida, pa je krenula rekonstrukcija tima za naredni šampionat i izazove u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Petriću je istekao ugovor sa crno-belima i posle golmana Andreja Trnavca je drugi rukometaš vicešampiona Srbije koji napustio Humsku posle drugog mesta u Superligi (poraz od Vojvodine sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa).

Izabrane vesti

Zanimljivo da je Stefanov otac Vladimir, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši as Crvene zvezde, završio karijeru 2015. godine upravo u redovima Vardara. Igrao je četiri sezone za tim koji je i tada, kao i sada, predvodio kao predsednik Mihajlo Mihajlovski, pa je i taj podatak konkretizovao transfer. Talentovani levi bek je bio dugo na meti Porta, ali je realizacija izostala, pa se odlučio za odlazak u komšiluk.

Petrić će u Skoplju da se pridruži Marku Srdanoviću koji je pre mesec dana potpisao ugovor sa timom iz susedne nam zemlje, a dosad je branio boje Metaloplastike. Starosedelac je reprezentativac Srbije, Darko Đukić, koji se oporavlja od teške povrede kolena.

Petrić junior je u septembru 2019. godine stigao u Partizan iz redova ljutog rivala Crvene zvezde. Potpisao je tada četvorogodišnji ugovor. Ima 22 godine, visok je 197 centimetara, a nekoliko sezona je jedan od ključnih igrača crno-belih, uz golmana Andreja Trnavca, kapitena Nikolu Zečevića i novopečenog reprezentativca Uroša Kojadinovića.

Levi bek prošao je sve mlađe kategorije Srbije. Bio je nekoliko puta na širem spisku Tonija Đerone, bio mediteranski reprezentativac prošle godine u Alžiru. Na njegovoj poziciji u najboljem timu Orlova prednost imaju Petar Đorđić, Marko Milosavljević i Uroš Borzaš, a tu je i supetalentovani junior Miloš Kos.

Narednog meseca Petrić će biti u razvojnom timu Srbije pod komandom Tonija Đerone.



tagovi

RK PartizanStefan PetrićARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara