Stefan Petrić (©MN Press)
Stefan Petrić (©MN Press)

Vardar zagrizao za Petrića, nekadašnji šampion Evrope postaje srpska kolonija

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.05.23. | 08:23

Levi bek Partizana, posle portugalskog šampiona Porta, na radaru skopskog giganta. U klubu je starosedelac Darko Đukić, dok je pre tri nedelje potpisao ugovor i levo krilo Metaloplastike Marko Srdanović

Crno-beli ovog leta ostaju bez jednog od najboljih rukometaša. Stefan Petrić je na meti Vardara, šampiona Evrope iz 2017 i 2019. godine, saznaje Mozzart Sport. Kontakti između skopskog velikana i levog beka kluba iz Humske su uspostavljeni pre nekoliko nedelja.

Mladom desnorukom bombarderu u junu ističe ugovor s Partizanom, pa je slobodan u izboru nove sredine. Vicešampion Srbije može da računa na skromna sredstva od trening kompenzacije. Međutim, za Petrića nije zainteresovan samo skopski tim. Dugo se Porto pominjao kao budući klub. Čelnici portugalskog šampiona su ove sezone pratili igre mladog levog beka, dolazili su u Beograd da ga posmatraju uživo pre nekoliko meseci.

Izabrane vesti

Zanimljivo da je Stefanov otac Vladimir, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i bivši as Crvene zvezde, završio karijeru 2015. godine upravo u redovima Vardara. Igrao je četiri sezone za tim koji je i tada, kao i sada, predvodio kao predsednik Mihajlo Mihajlovski, pa je i to podatak koji bi mogao da konkretizuje transfer. Popularni Beli je branio i boje Porta, pa će i njegov sin verovatno istim stopama, da li u komšiluk ili na Iberijsko poluostrvo? Zasad, Vardar je konkretniji.

19.30: (1,65) Metaloplastika (8,00) Partizan (2,70)

Crveno-crni su osvojili Kup Makedonije proteklog vikenda, ali su na pragu da izgube krunu u domaćem šampionatu. Dva kola pre kraja, Eurofarm Pelister je na korak da preotme titulu posle pobede u Bitolju.

Skopski tim očekuje rekonstrukcija tokom leta. Najavljuje se skromniji budžet nego ove sezone. Stefan Petrić bi stigao na poziciju levog beka koju sada pokriva reprezentativac Makedonije Filip Taleski, koji nastavlja karijeru u Benfiki. Vardar napušta i Kubanac Kuni Morales. Desni bek je potpisao za Zagreb.

Pre tri nedelje Vardar je objavio da u klub stiže levo krilo Metaloplastike Marko Srdanović. Lozničanin menja nekadašnjeg makedonskog reprezentativca Dejana Manaskova, a kako saznajemo, na radaru skopskih crveno-crnih su još neki srpski igrači iz Arkus lige.

Vardar bi naredne godine mogao da bude srpska kolonija. Osim Srdanovića, ugovor ima i reprezentativac naše zemlje, desno krilo Darko Đukić, koji je na početku sezone doživeo tešku povredu ligamenata kolena. Počeo je da trenira posle operacije, ali očekuje da se vrati na parket tek na startu naredne. Skopski crveno-crni zbog kazne od strane EHF-a nisu igrali u Evropi, a videćemo u kom međunarodnom takmičenju će da se nađu od septembra.

Petrić junior je u septembru 2019. godine stigao u Partizan iz redove ljutog rivala Crvene zvezde. Potpisao je četvorogodišnji ugovor. Ima 22 godine, visok je 197 centimetara, a nekoliko sezona je jedan od ključnih igrača Partizana, uz golmana Andreja Trnavca, kapitena Nikolu Zečevića i novopečenog reprezentativca Uroša Kojadinovića.

Levi bek Partizan prošao je sve mlađe kategorije Srbije. Bio je nekoliko puta na širem spisku Tonija Đerona, bio mediteranski reprezentativac prošle godine u Alžiru. Na njegovoj poziciji u najboljem timu Orlova prednost imaju Petar Đorđić, Marko Milosavljević i Uroš Borzaš, a tu je i supetalentovani junior Miloš Kos.

Tim Darija Krželja se bori za finale plej-ofa u Superligi Srbije. Crno-beli vode protiv Metaloplastike sa 1:0 u seriji, a danas (19.30) igra se drugi meč u Šapcu. Prvi finalista domaćeg šampionata je Vojvodina koja je u dva meča bila bolja od pančevačkog Dinama.

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Utorak

Dinamo Pančevo – Vojvodina 23:26 (12:14), u seriji 0:2

Sreda

19.30: (1,65) Metaloplastika (8,00) Partizan (2,70), u seriji 0:1

***igra se na dva dobijena meča 


tagovi

ARKUS ligaStefan PetrićRK PartizanRukometna superligaRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara