Jovica Nikolić (©Starsport)
Jovica Nikolić (©Starsport)

Pehar ide u Šabac: Srušena Vojvodina, Arsić i Aziz za veliko slavlje Metaloplastike

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.04.22. | 21:11

Posle tri godine vladavine Lala u Kupu Srbije, trofej ide Čivijašima. Veteran na golu i bek iz Tunisa junaci pobede - 29:28 posle produžetaka

Rukometaši Vojvodine na pragu su devete uzastopne titule šampiona Srbije, ali ništa od duple krune. Pehar Kupa Srbije koji nosi naziv legendarnog srpskog stručnjaka Branislava Pokrajca ide u trofejne vitrine Metaloplastike. Posle 70 minuta drame, Šapčani su posle produžetaka pobedili Novosađane u Leskovcu sa 29:28. Posle 60 minuta bilo je 25:25.

Lale su tri puta uzastopno osvojile ovaj pehar, mogli su do četvrte duple krune u nizu, ali su zaustavljeni u gradu na jugu Srbije. Ovo je tek drugi poraz čete Borisa Rojevića u ovoj sezoni, posle onog jesenas u Šumicama protiv Crvene zvezde, pa joj ostaje borba za odbranu trona u plej-ofu Superlige Srbije.

Izabrane vesti

Sjajni golman Darko Arsić i bek iz Tunisa Mohamed Azizi Aidi bili su junaci trijumfa Šapčana, a odličan je bio i levoruki bombarder Vojislav Brrajović. S druge strane, sa samo raspoloženim reprezentativcem Srbije Jovicom Nikolićem, sa nevidljivim golmanima, Vojvodina nije mogla više, posustala je u finišu, ponestalo je snage šampionu Srbije.

Ključnu prednost rukometaši Metaloplastike su stvorili na startu drugog produžetka. Prvo je pivotmen Vuk Milenković postigao gol, a onda je Jovica Nikolić pogrešio, a levo krilo Srdanović je iz kontre doneo velika dva gola viška – 29:27. U prvom produžetka dva šuta sa krila je skinuo iskusni golman Arsić. Tragičar meča mogao je da bude Savo Mešter, srednji bek Šapčana. Na minut i 20 sekundi pre kraja, kod rezultata 29:28, nije uspeo da realizuje sedmerac. Veteran na golu Lala Svetislav Verkić mu je odbranio udarac.

Mogla je Voša do penal-ruleta, ali u poslednjem napadu je blok, uradio svoje posle šuta Nemanje Pribaka, pa Arsiću nije bilo teško da uhvati loptu i tu je bio kraj. Posle šest godina, trofej Kupa Srbije se vraća u grad rukometa – Šabac.

Vojvodinu je vukao, nosio na svojim plećima Jovica Nikolić. Postigao je reprezentativac Srbije poslednja tri gola u finišu drugog poluvremena, ali je u produžecima posustao, nije imao svežine. Metaloplastika je imala veliki peh u 59. minutu. Odlčni desni bek Vojislav Brajović, koji je postigao sedam golova do tada, povredio se, iskrenuo je skočni zglob i nije mogao da pomogne saigračima u nastavku meča.

Odgovornost je preuzeo odlični levi bek Mohamed Aziz Aidi, sa devet golova najefikasniji igrač meča. Njemu uz rame bio je Darko Arsić koji je zaustavio 14 šuteva rukometaša Vojvodine.

Jovica Nikolić je sa sedam pogodaka, od toga šest u drugog poluvremenu, bio najbolji kod Novosađana. Slovenac Gregor Ocvirk je bio rovit, ulazio je da šutira penale. Dva puta mu je udarac odbranio Arsić, postigao je i dva gola iz igre, ukupno pet, ali nedovoljno za pobedu. Iskusni Nemanja Pribak nije bio na svom nivou.

Vojvodina je ove sezone četiri puta dobila Metaloplastiku, tri puta u Superligi Srbije i jednom u Svesrpskom kupu, ali u petom pokušaju izabranici crnogorskog stručnjaka Miodraga Kažića uspeli su da sruše favorizivanu Vojvodinu i Čivijašima donesu prvi trofej posle šest godina.

KUP SRBIJE - FINALE (LESKOVAC)

Petak

Vojvodina - Metaloplastika 28:29 p. p. (25:25, 12:13)



tagovi

RK VojvodinaMetaloplastikaKup Srbije u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara