Jovana Arsić (twitter©OKSrbije)
Jovana Arsić (twitter©OKSrbije)

Počele su Olimpijske igre: Arsićeva izveslala do četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 04:02

Naša predstavnica u skifu zavšila na trećem mestu trku u svojoj kvalifikacionoj grupi

Olimpijske igre su počele i za srpske takmičare. Led je probila reprezentativka u veslanju Jovana Arsić, koja je u skifu uspela da se plasira u četvrtfinale. Ona je u svojoj kvalifikacionoj grupi završila trku na trećoj poziciji sa vremenom 7,46:74. Pre nje su na cilj stigle takmičarke iz Novog Zelanda i Holandije. Ema Tvig je imala vreme 7:35,22, a Sofi Sving 7:39,96. Arsićeva je od početka trke držala treću poziciju. I na 500, 1000 i 1500 metara bila je na tom mestu.

Izabrane vesti

"Zadovoljna sam kako sam odveslala trku. U ponedeljak me očekuje četvtrfinale, ovo je bio dobar početak. Imam mnogo snage, tako da se nadam da ću da opravdam očekivanja i da ću se plasirati u polufinale. To mi je sledeći cilj", izjavila je Jovana Arsić posle trke.

Uz Jovanu Arsić, veslačku ekspediciju Srbije čini još dvojac Miloš VasićMartin Mačković, koji će veslati na otvaranju drugog dana. Naš tim je imao otežavajuće okolnosti tokom priprema, zbog pozitivnog testa na koronu Miloša Vasića prilikom sletanja u Japan. Svi su morali u karantin, u kome su proveli više od deset dana. Na taj način njihovo spremanje za najveću sportsku planetarnu smotru potpuno je dobilo drugačiji tok... Jovana je radom na ergometru uspela da održi formu, što je pokazala na otvaranju Olimpijskih igara.

"Bila sam rezervisana na kraju, ne znam da li je to pametno ili nije. Sačuvala sam mnogo snage. Sledeća trka će biti teža. Najbitnije je da je prvi cilj ostvaren. Ovo je bilo upoznavanje sa stazom i konkurencijom, dobro je prošlo. Karantin nam je sve otežao, zbog toga sam imala tremu. Izgubili smo više od dve nedelje veslanja, a ovde je svaki trening bitan. Dobro je sve prošlo za moje standarde", zaključila je Jovana Arsić.


tagovi

Tokiotokio 2020Olimpijske igre 2021Olimpijske igre 2020Miloš Vasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara