Komentari na vest

Potvrđeno gde se igra najbolja odbojka: Sva tri pehara u rukama Italijanki

P

Pozdra njima

pre oko 2 meseca

Iz zemlje olimpijskih šampiona - Sidnej 2000,imamo tu medalju koju oni nemaju a mi ovako mali imamo, nemaju je kao ni velika turska... Pozdrav iz zemlje svetskih šampiona u ženskoj odbojci.Najbolja odbojka dolazi iz Srbije...
G

GostKG

pre oko 2 meseca

Najbolja odbojka ispala iz Evrope u sezoni kupanja. Srećom su braća Grbić, Miljković, Kvisko, Gerić i družina igrali godinama po toj Italiji što nema pojma inače bi bili u rangu Letonije. A to i oni sami kažu, ko ima tu čast da ih poznaje lično, a ne da lupeta u prazno.
N

NS021

pre oko 2 meseca

Kragujevčanin svi su oni produkt Vojvodine u kojoj su ponikli a u Italijani su uzimali takve igračine da im podignu kvalitet lige, nisu sigurno kao igrači tamo stvoreni jer nisu otišli kao klinci od 18 godina već kao formirani igrači.
G

Gost 8493847

pre oko 2 meseca

NS021 Sa Vojvodinom gde su bili 3 u evropi i gde su postali igraci su podigli nasu odbojku. I Vujevic i Geric,Mešter itd i 80 posto njih su igrali u Srbiji te 1995 i 1996 kada smo uzeli medalje na EP i OI i otišli preko sa 20 do 25 godina kao gotovi igraci. Kakva Italija.I Tijana otisla u Tursku 2015 kao 3 u evropi sa Srbijom i za 2 meseca bila MVP svetskog klupskog prvenstva a za par meseci igrala finale OI sa Srbijom 2016.Kao i mala Uzelac poslednja u nizu koja igra sjajno u Brazilu.Iz nase lige u reprezentaciju i bila druga u evropi pa u Brazil.
h

hirohito

pre oko 2 meseca

turska liga italijanskoj moze da parira jedino sa prva tri kluba (vakif, fener, escazibasi) koji imaju ogromne budzete i na konto tih para dovode igracice zanimljivo uglavnom one koje su ime i reputaciju stekle upravo u italiji te tako formiraju dream-team. i kao takvi mogu da igraju te tesnjikave utakmice sa najboljim italijanskim ekipama koje imaju znatno manje budzete od njih ali im to ne smeta da imaju vrhunski sistem rada. a za ostatak, tamo gde se vidi taj izvorni, istinski rad i kvalitet tu im turci nisu ni za prici. cak je i ruska liga nivo iznad turske kada pricamo o generalnom kvalitetu lige. a italija jasno je bez premca.
B

Bravo za kom

pre oko 2 meseca

Sve se slazem, ruska liga je jedno vreme pala, bas se taj period poklopio i sa njihovim padom reprezentacije od 2017-2020. Ali sad je opet bas jaka liga rusije, cak su poceli da dovode i vise stranaca (Ebrar, Mina, Pereira, Martinez, Pietrini…) Turska liga je jaka jedino kad dodje plejof, a ovako je mrcvarenje cele god. Mada besiktas me je iznenadio niskim 9. mestom, a imali su bas jak tim po imenima
S

Smajkaa

pre oko 2 meseca

Turska liga je vestacka tvorevina i nasilno pravljenje od turske “zemlja odbojke” nisu niti ce biti. Zemlja odbojke stvori sebi igrace a ne kupije Kubance i Bosance da ima reprezentaciju. Turska liga bez novca koji se ulaze, bila bi nivo Rumunije. Izbaci sve strance iz svakog kluba i video bi sve. Vakifbank kad god je igrao finale Lige sampiona i kad god je osvojio tu titulu, nosioci igre NISU bile TURKINJE, nego srpkinje (Brakocevic, Nikolic) takodje od kako Rasic ne igra uopste Vakif se muci sa pozicijom srednjeg blokera. I dan danas pate za njom, iako je Chiaka Ogbogu solidan srednjak, takodje nosioci su im pored srpkinja bile amerikanke, brazilke itd! Eczacibasi Tijanin fura neki patriotizam, turski trener turske igracice, eto vidimo rezultate. Jedini tim koji van turske lige ima uspehe (LS i klubsko svetsko) je VAKIFBANK KOJI JE GIGANT NAPRAVLJEN DA SE ULOZI KEŠ KUPE ODLICNE IGRACICE I OSVAJAJU TROFEJI! Oni su toliko jako da su u jednoj sezoni na poziciji korektora imali LONEKE SLOETJES I SEJLU CASTRO! Kad su osvojili LS 2022. godine, nosioci igre bile Gabi, Haak, i ona amerikanka Bartsh najbolji primac OI u Tokiju i MVP lige nacija, kakve turkinje kome nosilac igre moze biti Hande Baladin kao Eczacibaciju. Turska dok nije dosla Vargas igrali jedno finale EP u poslednjih 20 godina i to 2019 ono protiv nas, pre toga NISU IGRALI FINALA!
0

0020020

pre oko 2 meseca

Ono što se oduvek znalo - samo je dobilo potvrdu. Prošle godine je trenutno najbolja igračica sveta odlučila da promeni sredinu i Turci su osvojili Ligu Šampiona. Ove godine usledio je povratak u domovinu i prirodan tok stvari! Bravo!
S

Sta napricaa

pre oko 2 meseca

Turci godinama uzimaju ligu sampiona i po tome su rekorderi, a o tome da je ona najbolje pricaj nekom drugom.
0

0020020

pre oko 2 meseca

Neko sa svakim klubom udje u finale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, i osvaja ga redovno, neko ne može u istom klubu sa 50 promenjenih postava. Da baš ni 1 od 50 ne valja - teško. Pre će biti da je nešto drugo problem.
V

Veze s vezom

pre oko 2 meseca

Pa i eda erdem je vise od 15 godina u feneru pa ima jednu ls i jedno svetsko i? Je l to znaci da je de krojf bolja od nje? Pa ne Zena je institucija tog kluba i ostaje u njemu jer je verna tom klubu kao i tijana ecz. Tijana ce otici u italiju, nece igrati nigde u turskoj sem u ecz
S

Sta naprica

pre oko 2 meseca

@0020020, neko place svake godine u reprezentaciji i glumi zrtvu rasizma, nece da igra za italiju a onda dodje i opet igra, a neko od 2014. kako je usao u reprezentaciju uzeo 5 evropskih medalja od toga 2 zlata, 2 svetske titule, i dve olimpijske medalje, zvanicno rekorder 3 puta za redom najbolja igracica po odabiru Cev-a i zvanicno najbolji korektor i skorer olimpijskih igara, i zvanicno jedina koja je u isto vreme svetski prvak sa reprezentacijom i svetski prvak sa klubom 💁‍♀️ 26 godina. A sad pogledaj timove u kojima je igrala Egonu i sa kojim igracima a sa kojima Tijana. Odbojku igra tim i osvaja tim a ne jedna osoba. I Gabi ima titule lige sampiona a sa Brazilom nista zivo ne moze osvojiti, pitam se sto? Ne moze ni ona sama, evo i ove godine da Vakifom nista zivo jeer nema saigracice, jadno je pljuvati osobu koja je tvoja a velicati neke Egonu i kompaniju.
0

0020020

pre oko 2 meseca

Srećom takvim glupostima možete da lažete samo one koji ne prate, niti razumeju odbojku! Sportski pozdrav!
S

Sta naprica

pre oko 2 meseca

@0020002, pa idi vidi uspeh vakifa ove godine ako gledas videces da Gabi ne moze sama. Idi vidi Brazil, sta su uradili u 2023 godini? Jedva se i na OI plasirali. Druze niko ne igra sam, za trofej ti treba ekipa. Egonu je u Italiji sama umalo izgubila set protiv Fenera da nije bilo Helene primaca izgubili bi set, protiv Fenera u Turskoj imala je preko 15 gresaka, nije znala gde udara do 3 seta. Ti ni ne gledas odbojku nego dolazis ovde da pljujes Tijanu ili neku devojku koja ti se ne svidi. Sto Egonu nije onda sama pobedila brazil u polufinalu SP, nego je popila 10 blokova od Carol? I onda opet po obicaju plac, rasizam svi nju mrze ona je zrtva, ista scena kao prosle poraza od Srbije na OI kada je odigrala KATASTROFALNO! Daj covece sta ti pricas, pa ne moze jedan igrac sve, Milano je sjajna ekipa ima sjajnog libera, srednjaci su klasa, svi pomognu nije sama. Ja nju volim i skroz mi je okej, i apsolutno je pametna sto bira takve klubove niko Tijani nije kriv sto ostaje u ovom klubu, al druze ne osvaja jedan covek i to se vidi. Da osvaja jedan covek Paola bi do sad imala bar jednu olimpijsku medalju