Petra Vlhova (©Reuters)
Petra Vlhova (©Reuters)

Preslikan slalom u Leviju – Vlhova opet bolja od Šifrin

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 19:15

Lena Dir baš kao i juče trećeplasirana

Prvi slalom sezone dao je odgovor – niko u ovom trenutku nije iznad Petre Vlhove, pa ni trostruka šampionka Mikaela Šifrin. U drugom je samo stigla potvrda. Petra Vlhova u dva dana ostvarila je dve pobede i istopila je prednost Mikaele Šifrin. Posle četiri takmičenja Slovakinja i Amerikanka poravnate su na vrhu – imaju po 260 bodova.

Najavila je Petra Vlhova da će joj fokus biti na Olimpijskim igrama u Pekingu, ali neće se tako lako odreći ni Svetskog kupa. Najmanje što želi je da kruna završi na glavi Mikaele Šifrin, koja joj zbog povreda minule sezone i nije bila neka konkurencija. Ove će priča biti drugačija. Možda Vlhova neće skijati na svakoj stazi, neku će i preskočiti, ali će u tehničkim disciplinama u svakoj trci jurišati na pobedu.

Izabrane vesti

Dve preslikane trke vožene su u Leviju, barem kada je reč o pobedničkom postolju. Poredak nepromenjen dva dana zaredom: Petra Vlhova najbolja, Mikaela Šifrin druga, a Lena Dir na najnižem stepeniku.

Peti put u karijeri je Petra Vlhova trijumfovala u Leviju. Najbolja u Finskoj bila je 2017. i po dva puta 2020. i 2021. godine. Današnjom pobedom nadmašila je Mikaelu Šifrin i u tom segmentu, pošto je Amerikanka ostala na četiri pobede – upisala ih je 2013, 2016, 2018. i 2019. godine.

U centru pažnje, uostalom kao što će biti i tokom većeg dela ove sezone, bilo je nadmetanje dve najkvalitetnije skijašice u ovom trenutku, a deo slave u Leviju pokupila je Lena Dir.

Nemačka skijašica se dva puta u dva dana našla na trećem mestu, a pre toga je samo jednom uspela da se domogne plasmana na pobedničko postolje. Davne 2013. bila je prva na gradskoj trci, koju mnogi ne vrednuju kao ostale.

Među najboljih deset na drugom slalomu sezone našle su se i Vendi Holdener, Mišel Gisin, Martina Dubovska, Ana Bucik, Katarina Linsberger, Katarina Trupe i Katarina Tuber.


tagovi

zimski sportoviSvetski kup u alpskom skijanjuPetra VlhovaMikaela Šifrin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara