Foto: BSS
Foto: BSS

Prva pobeda Srbije na Svetskom prvenstvu u Beogradu: Fjodorov do trijumfa jednoglasnom odlukom

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.10.21. | 15:19

Uspeh na premijeri

Srpski bokserski reprezentativac Pavel Fjodorov uspešno je počeo takmičenje na šampionatu sveta u Beogradu pobedivši danas u prvom kolu Nemca Davida Gevorgijana u poluvelter kategoriji (63,5 kg).

Fjodorov je do pobede stigao jednoglasnom odlukom sudija sa 5:0, a naredni rival, 30. oktobra, biće mu Turčin Kerem Ozmen.

Izabrane vesti

Nakon sjajne uvertire večeras će u ring ući još dvojica srpskih reprezentativaca - Almir Memić, u srednjoj kategoriji (75 kg), protiv Engleza Luisa Ričardsona i Sadam Magomedov, u teškoj kategoriji (92 kg), protiv predstavnika Turske Emira Bujukdaga.

U sredu 27. oktobra boje Srbije u Areni braniće Omer Ametović u kategoriji minimum (48 kg), Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60 kg), Džejlan Toskić u polusrednjoj kategoriji (71 kg) i Slobodan Jovanović u kruzeru (86 kg).

Kapiten bokserske selekcije Srbije Vladan Babić u superteškoj kategoriji (+92 kg) prvi meč odradiće 28. oktobra, kada će na scenu izaći i Veljko Gligorić u pero kategoriji (57 kg) i Vahid Abasov u velteru (67 kg).

Tamir Galanov u bantamu (54 kg) prvi meč boksuje sa Uzbekistancom Zoirovim 29. oktobra, dok će Vladimir Mirončikov u poluteškoj kategoriji (80 kg), koji je slobodan u prvom kolu, prvi meč boksovati 30. oktobra sa Turčinom Ajkutsunom.


tagovi

boksSvetsko prvenstvo u boksu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara