Vilfredo Leon (©Reuters)
Vilfredo Leon (©Reuters)

Repriza polufinala iz Pariza: Pune tribine i Vilfredo Leon aduti domaćina, Poljaci željni revanša

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.09.21. | 14:28

Domaćin dočekuju Sloveniju u prvom meču polufinala Evropskog prvenstva za odbojkaše

Dok se u drugom meču polufinala Evropskog prvenstva, u duelu Srbije i Italije, očekuje neizvestan meč u Katovicama, domaćin šampionata Poljska apsolutni je favorit protiv Slovenije (17.30).

Dvostruki uzastopni šampion sveta nije se proslavio otkad je pre dve godine pravo da igra dobio najbolji odbojkaš današnjice Vilfredo Leon, rođeni Kubanac. Poljska je ovog leta ispala od Francuske u četvrtfinalu Olimpijskih igara, pa če četa Vitala Hejnena želeti iskupljenje pred svojim navijačima u Katovicama.

Izabrane vesti

Rival je evropski vicešampion Slovenija koja je neugodan rival za prvaka planete. Pre dve godine u Parizu u polufinalu Evropskog prvenstva, Slovenci su napravili senzaciju i posle četiri seta izborili finale sa Srbijom.

17.30: (1.17) Poljska - Slovenija (4.40)

I ove godine je četa italijanskog stručnjaka Alberta Đulijanija dobila Poljsku u Ligi nacija i potvrdila da ume protiv izabranika belgijskog stručnjaka Vitala Hejnena. Slovenci su pokazali da nisu slučajno bili srebrni pre dve godine. Ove sezone sui igrali na završnom turniru Lige nacija u Riminiju. Imaju iskusan sastav u kome su nosioci igre Tine Urnaut, Klemen Čebulj i Jan Kozemernik, igrači koji igraju ili su nekada igrali u najjačim klubovima u Italiji.

Osim Leona, adut Poljaka je korektor Bartoš Kurek, MVP Svetskog prvenstva u Italiji 2018. godine.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Poljaci su se mučili na startu grupne faze. Srbija je otkinula bod domaćinu u drugom kolu, ali je poslednje četiri utakmice Poljska dobila bez izgubljenog seta. Preslišana je u četvertfinalu Rusija koja je na šampionat stigla bez prve zvezde Maksima Mihajlova. Ni Slovenci nisu imali problem u četvrtfinalu protiv Češke koja je u osmini finala bila bolja od olimpijskog prvaka iz Tokija, Francuske.

POLUFINALE EVROPSKOG PRVENSTVA

Subota

17.30: (1.17) Poljska - Slovenija (4.40)

21.00: (1.70) Srbija – Italija (2.03)

***kvote su podložne promenama


tagovi

CEVevropsko prvenstvo za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija Poljskeodbojkaška reprezentacija SlovenijeVilfredo Leon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara