Pobednički tandem iz Vojvodine: Boris Rojević i Marko Vujin (©Starsport)
Pobednički tandem iz Vojvodine: Boris Rojević i Marko Vujin (©Starsport)

Rojević selektor, Vujin direktor reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 08:43

Tandem iz Vojvodine dobiće četvorogodišnji mandat u Rukometnom savezu Srbije, saznaje Mozzart Sport

Posle više od mesec dana vaganja, razgovora, Boris Rojević je “pobedio” jedinog konkurenta za selektorsku poziciju, stratega Metaloplastike, Vladana Matića i naredne nedelje dobiće četvorogodišnji mandat selektora reprezentacije Srbije i naslediće Tonija Đeronu, koji je sporazumnim raskidom ugovora sa RSS-om napustio kormilo posle tri i po godine, posle kraha na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Kako Mozzart Sport saznaje, na upražnjeno mesto direktora reprezentacije biće postavljen proslavljeni reprezentativac Srbije Marko Vuijn, potpredsednik Vojvodine. Tandem iz šampiona Srbije, dominantnog kluba u našoj zemlji već 10 godina, pokušaće da “oživi” Orlove koji se nalaze u teškom trenutku.

Izabrane vesti

Rojevića već za dva i po meseca očekuje dvomeč barža za Svetsko prvenstvo sa Španijom, supersilom koja je napravila kiks na EP u Nemačkoj, a pre toga je bila redovni osvajač medalja na velikim takmičenjima. Narednog meseca je EHF nedelja, kada će Rojević da okupi tim, videćemo u kakvom sastavu jer su pojedini igrači najavili oproštaj ili pauzu u nacionalnom timu.

U reprezentaciji Srbije bi trebalo da se vrati i Dejan Perić, nekadašnji selektor (ne baš uspešan) koji bi u stručnom štabu Borisa Rojevića trebalo da vodi računa o golmanima. Trenutno je trener čuvara mreže u lideru Bundeslige Fukse Berlinu, gde brani perjanica Orlova Dejan Milosavljev.

Vujin, koji godinu i po dana radi sjajan posao u redovima Lala, pre svega u dovođenju igrača, dolazi na upražnjeno mesto direktora reprezentacije koji je na početku mandata Tonija Đerone obavljao Ratko Nikolić, još jedan trofejni srpski rukometaš. Posle odlaksa Aranđelovčanina, tu ulogu, doduše, ne i zvaničnu, imao je Aleksandar Brković koji je ovog meseca nasledio Svetozara Stankovića na mestu generalnog sekretara RSS-a.

Bačkopalančanin je imao impresivnu igračku karijeru. Šest godina je branio boje Vesprema i sedam moćnog velikana Kila, igrao je i za Dunafer, lisabonski Sporting, Vardar, da bi 2021. godine završio karijeru u PIK Segedu. Sa Srbijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2012. godine.

U avgustu 2022. godine Vujin je postao potpredsednik Vojvodine, zajedno sa direktorom Darkom Jevtićem, vodi sportski sektor Novosađana.

Pre imenovanja Rojevića i Vujina na ove funkcije na Upravnom odboru RSS-a sledeće nedelje, najverovatnije u četvrtak (zadržaće i stare u Vojvodini), trebalo bi da dobiju odobrenje od kluba, ali tu ne bi trebalo da bude problema.



tagovi

rssrukometni savez srbijeMarko VujinBoris RojevićRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara