Šabac nije uspeo da skine krunu Zvezdi, crveno-beli idu na završni turnir po novi trofej Kupa Srbije

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.12.21. | 20:30

Tim Aleksandra Filipovića nikad lakše slavio u Mačvi - 12:7

Posle Partizana i Radničkog, i vaterpolisti Crvene zvezde izborili su plasman na Fajnal-for Kupa Srbije. Lakše nego što se očekivalo branilac krune srušio je Šabac, koji je tradicionalno igrao neizvesne završnice sa crveno-belima. Ne i ovoga puta - 12:7 (2:2, 5:2, 3:0, 2:3).

Bez drame u finišu, ali sve vreme u bazenu na "krv i nož". U heroja rovovske bitke na Gradskom bazenu u Šapcu izrastao su Bogdan Đurđić. Crnogorski vaterpolista letos je pojačao Zvezdu, a njegovo angažovanje ispostavilo se kao pun pogodak. Nemali broj puta je Đurđić vukao Beograđane, što u domaćim bitkama, što u Evropi. Šapčanima je došao glave i postigao je najlepši gol u četvrtfinalnom derbiju.

Izabrane vesti

Sjajnim lob udarcem u drugom kvartalu Bogdan Đurđić najavio je da neće biti drame i neizvesnosti. Proigrala je Crvena zvezda sredinom drugog perioda, ruka više nije bila stegnuta... Otvorio je branilac trofeja domaćina preko Gavrila Subotića, ali su strele Ivana Kopceva i Ognjena Stojanovića rasparale mrežu Beograđana. A onda je na scenu stupio Bogdan Đurđić.

Šabac je u prvom poluvremenu koristio situacije sa igračem više, ali je podbacio u najbitnijim momentima - kada je golman Mišović bio van igre, a gol Zvezde nebranjen, i kasnije još jedanput kada je Mišović posle skrivljenog peterca skinuo šut kapitenu Nikoli Markoviću. Sevnula je levica Marka Radovića na startu druge deonice, pogodio je i Petar Smiljević u poslednjoj sekundi napada.

Lavovski posao u odsustvu kapitena Miloša Vukićevića - napuklo rebro - obavio je Stefan Pješivac na liniji od dva metra. Crnogorski centar je u nekoliko navrata donosio Zvezdi igrača više, a u drugom poluvremenu je i sam takve situacije koristio. Držao se Šabac do pred kraj trećeg kvartala, nije davao ni sekund predaha šampionu, ali nije bio ni blizu da zaista zapreti, poravna rezultat i uvede meč u egal završnicu.

Nepremostiva prepreka za Šapčane postao je Vladimir Mišović u trećoj četvrtini, skidao je i već viđene lopte u golu. Napravila je Zvezda seriju od pet golova i definitivno početkom posledne četvrtine prelomila meč u svoju korist. Izbegla je infarkt završnicu u Mačvi, u koju će se vratiti već idućeg vikenda, jer crveno-beli gostuju Šapcu u okviru Superlige Srbije. Uspeo je koliko-toliko domaćin u finišu da spusti minus preko kapitena Nikole Markovića, Ognjena Vasovića i njegovog imenjaka Stojanovića.

ŠABAC - CRVENA ZVEZDA 7:12

(2:2, 2:5, 0:3, 3:2)

Šabac

Sudije: Raković i Virijević.

ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković 1, Repanović 1, Kopcev 2, Vasović 1, Mitrović, Maraš, Tubić, Šulc, Stojanović 2, Tonković, Vukadinović, Ćetković. Trener:Ličanin.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 3, Marković, Subotić 1, Milojević, Pješivac 2, Basara 1, Rađen, Trtović 1, Gardašević, Radović 1, Ivanović, Smiljević 2. Trener: Filipović.

VATERPOLO KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

Banjica - Partizan 6:18

Radnički - Vojvodina 21:9

Subota

Šabac - Crvena zvezda 7:12

Novi Beograd - Valis 25:7


tagovi

Aleksandar FilipovićBogdan ĐurđićGavril SubotićIvan BasaraVK Crvena zvezdaVladimir MišovićStefan PješivacVK Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara