Aleksandar Kukolj (©Reuters)
Aleksandar Kukolj (©Reuters)

Samo medalja džudiste spasava: Kukolj za sebe i čast srpskog tima

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 01:00

Velika su bila očekivanja, ali je knjiga spala na jedno slovo

Puni optimizma ispratili smo petoro srpskih džudista na Olimpijske igre u Tokiju. Neki od njih i sami su najavljivali borbu za odličja, nažalost, knjiga je brzo spala na jedno slovo. Ostao je još samo Aleksandar Kukolj, koji će u kategoriji do 100 kilograma pokušati da opravda očekivanja i odbrani čast kompletnog tima.

ČETVRTAK, 20.45: (2,80) DAC (3,25) PARTIZAN (2,40)

Izabrane vesti

Igre u prestonici Japana su njegove druge, pošto je prethodno učestvovao u Rio de Žaneiru (deveto mesto), a započinje ih u četvrtak rano ujutro po našem vremenu. Prvi rival biće mu Tevita Takajava sa Fidžija, 25-godišnjak koji debituje na Olimpijskim igrama, ali potiče iz porodice džudoka, pošto su prethodno njegov otac Vilijam (1984. i 1988) i brat Nakanieli (1992, 1996. i 2000) takođe bili učesnici najveće sportske smotre na svetu.

Ta borba je deveta po redu programa koji počinje u 04.00.

Kukolj se, inače, dugo takmičio u kategoriji do 90 kilograma, u kojoj ima evropsko zlato osvojeno 2017. godine u Varšavi, ali su upravo Igre u Tokiju bile jedan od razlogada pređe na veću kilažu. Između ostalog, učinio je to da bi se razdvojio od Nemanje Majdova kako ne bi jedan drugom bili konkurencija za medalju. Nažalost, Majdov nije opravdao očekivanja, eliminisan je već u prvoj borbi.

“U Tokiju se nadam da ću biti u izdanju na kojem sam bio na Svetskom prvenstvu, nadam se da će me povrede zaobići i da ćemo u delo sprovesti sve što smo zamislili moj tim i ja. Onda će biti sve moguće u Tokiju, a kao i uvek pucaću na odličja. Osvajanje medalje zavisiće od nekih faktora, a nadam se da će najviše zavisiti od mene”, izjavio je nedavno u intervjuu za Mozzart Sport 29-godišnji Aleksandar Kukolj, koji je u Japan doputovao kao srebrni sa Svetskog prvenstva u Budimpešti, održanog u junu.

Nadamo se da će ispuniti očekivanja u Tokiju. Borbe za odličja su u četvrtak oko podneva.

Podsetimo, Srbiju su u džudou predstavljali još pomenuti Nemanja Majdov, Anja Obradović, Marica Perišić i Milica Nikolić.


tagovi

džudoAleksandar KukoljOlimpijske igre 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara