Nemanja Majdov (©Reuters)
Nemanja Majdov (©Reuters)

Šok! Nemanja Majdov eliminisan sa Olimpijskih igara

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.07.21. | 05:56

Srpski džudista poražen u prvom kolu

Oprostio se Nemanja Majdov od Olimpijskih igara na samom startu. Nadala se Srbija da bi Majdov mogao petog dana da joj donese četvrto odličje u Tokiju, ali su snovi raspršeni u ranoj fazi takmičenja. Od srpskog džudiste je u prvom kolu, u kategoriji do 90 kilograma bio bolji Nemac Eduard Tripel.

Samo jedan uspešan potez bio je dovoljan Eduardu Tripelu da pobedi našeg Nemanju Majdova u prvom kolu (1:0). Agresivniji je bio nemački džudista i 40 sekundi pre kraja borbe je napravio vazari, i osvojio bod vredan prolaska u narednu rundu.

Izabrane vesti

Imao je Nemac inicijativu, bio odlučniji od samog starta i to mu se ispatilo. Ipak, na samom početku Majdov je delovao fokusirano, uspevao je da se izmigolji Tripelu i strpljivo je čekao šansu za napad. Ukazala mu se, ali tek nakon što je Nemac poveo i opredelio se na defanzivu.

Krenuo je Nemanja Majdov na sve ili ništa posle kardinalne greške, ali je bilo premalo vremena za bacanje. Vešto je izbegavao Eduard Tripel svteskog šampiona iz 2017. godine i drugi put ga je ove godine savladao. Olimpijske igre u Tokiju velika su škola za Nemanju Majdova. Mnogo je očekivao Sarajlija, malo uradio.

Srbija je u Tokio doputovala u nikad brojnijem sastavu, ali je knjiga spala na jedno slovo - Aleksandra Kukolja. Milica Nikolić, Marica Perišić, Anja Obradović i Nemanja Majdov nisu uspeli da osvoje medalju, pa će sve oči biti uprte u Aleksandra Kukolja. Promenio je momak rođen u Pragu kategoriju, na Igrama u Tokiju će se takmičiti u kategoriji do 100 kilograma i slovi za jednog od favorita da se okiti najsjajnijim odličjem.



tagovi

Nemanja MajdovdžudoOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara