Vaterpolisti Srbije (© Starsport)
Vaterpolisti Srbije (© Starsport)

Srbija ispraća šestoricu veličanstvenih, za spektakl sa Italijanima pušten dodatni kontigent karata

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.08.22. | 15:19

Vlada veliko interesovanje za poslednji meč velikana srpskog i svetskog vaterpola

Večeras će Srbija poslednji put biti u prilici da gleda šestoricu veličanstvenih u reprezentativnoj opremi. Za oproštaj Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Milana Aleksića, Duška Pijetlovića, Stefana Mitrovića i Gojka Pijetlovića vlada veliko interesovanje. Karte su planule čim su puštene u prodaju, a danas je doštampano još 150 ulaznica.

Šestorica veličanstvenih će se od reprezentacije oprostiti na bazenu “Milan Gale Muškatirović” u revijalnom meču sa Italijanima, koji počinje u 21.00. Sličan ispraćan upriličen je i za Živka Gocića i Slobodana Nikića pre šest godina, tada je Srbija – u tom trenutku olimpijski, svetski i evropski šampion – igrala protiv ostatka sveta.

Izabrane vesti

Poslednji meč za Srbiju šestorica velikana svetskog vaterpola odigrali su u finalu Olimpijskih igara u Tokiju, oprostili su se na najlepši mogući način – sa zlatom oko vrata. A, sada će im biti upriličen i zvaničan oproštaj. Prlainović, Mitrović, braća Pijetlović, Filipović i Aleksić će još jednom “osloboditi magiju”, a potom prepustiti bazen naslednicima.

Uz Srbiju i Italiju na turniru u Beogradu učestvuju i Hrvatska i Francuska. Upravo će njihovim međusobnim duelom (19.00) trodnevno takmičenje biti otvoreno. Ako se izuzme revijalni meč, naredna dva će Delfinima poslužiti kao priprema za Evropsko prvenstvo u Splitu. U nedelju od 21.00 Srbija će snage odmeriti sa Hrvatskom, a dan kasnije u 12.00 sa Francuskom.


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeFilip FilipovićAndrija PrlainovićStefan MitrovićMilan AleksićDuško PijetlovićGojko Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara