Uroš Kovačević (©AFP)
Uroš Kovačević (©AFP)

Srbija udara na lidera: Trikolori su sila, vratio se i Ngapet

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.06.21. | 09:26

Odbojkaši Srbije imaće danas (15.00) u Riminiju najtežeg rivala u dosadašnjeg toku Lige nacija - Francusku koja je u četvrtak pregazila Brazil

Četiri kola Lige nacija - tri pobede Orlova, ali najteži rivali tek predstoje. Izabranici selektora Slobodana Kovača poraženi su od dvostrukog uzastopnog šampiona Poljske, a pali su Slovenci, Italijani i Japanci posle četiri seta. Najteži rivali tek slede našim odbojkašima, a jedan od favorita za krunu u ovom takmičenju je današnji (15.00) rival Francuska.

Trikolori su lideri takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a sa sve četiri pobede. Jedina su selekcija bez poraza. U četvrtak su Trikolori pregazili Brazil sa 3:0. Karioke su stigle u Rimini s najjačim snagama, sa Brunom Rezendom i Joandijem Lealom kao liderima.

Izabrane vesti

U prva tri kola selektor Loran Tili je igrao bez prve zvezde Ervina Ngapeta, ali sjajni primač servisa Francuske igrao je u četvrtak i sa 12 poena dao veliki doprinos pobedi protiv Brazilaca. Odličan na tom meču bio je korektor Žan Patri sa 20 poena. On je menjao prethodnih godina prvog napadača selekcije, Stefana Bojea. Osim Ngapeta na prijemu servisa je odličan bio Kevin Tili, lider je tehničar šampiona Evrope Zakse Keđežin Benžamin Tonuti, dok je libero jedan od najboljih na toj poziciji, Ženja Grebenjikov.

15.00: (2,19) Srbija - Francuska (1,60)

Orlovi su i dalje bez povređenog Srećka Lisinca, ali ga odlično menja srednji bloker Kuzbasa iz Kemerova Petar Krsmanović. Protiv Japana u četvrtak odlični su bili primači servisa Uroš Kovačević i Marko Ivović. Na pozicija korektora igrao je Aleksandar Atanasijević, a danas se očekuje da počne Dražen Luburić koji je u boljoj formi od dosadašnjeg odbojkaša Peruđe, novog igrača poljskog SKRA Belhatova.

16.30: (1,22) Iran - Italija (3,80)

Odbojkaši Srbije i Francuske su stari znanci, često su se susretali prethodnih godina. Trikolori su prošle godine dobili našu selekciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre sa maksimalnih 3:0, a pre toga u polufinalu na Evropskom prvenstvu u Parizu 2019. godine naša reprezentacija je dobila posle drame u pet setova. Kasnije je u finalu pala i Slovenija, pa su Orlovi stigli do zlata.

21.00: (1,85) Kanada - Bugarska (1,85)

Koliko je jaka konkurencja u svetskoj odbojci govori podatak da osim Francuske, koja jedina ima četiri trijmfa, čak šest selekcija imaju skor od tri pobede i poraz.

Osim meča Srbije i Francuske derbi dana je duel Poljske i SAD (18.00). Svetski šampioni igraju na krilima fantastičnog Vilfreda Leona, Kubanca koji je pre dve godine dobio pravo da igra za novu reprezentaciju. Amerikanci posrću. Posle Brazila i Rusija je u četvrtak dobila četu selektora Džona Speroua.

18.00: (1,33) Poljska - SAD (3,00)

Podsetimo, najbolje četiri selekcije posle 15 kola izboriće polufinale Lige nacija.


tagovi

Liga nacija za odbojkašefivbMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeMuška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija RusijeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara