Angelos Vlahopulos (©Starsport)
Angelos Vlahopulos (©Starsport)

Srce Grka veće od Rusije: Vlahopulos torpedovao Zvezdu! Novom Beogradu fali još samo Liga šampiona

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 21:34

Crveno-beli u Šapcu predali trofej kupa prvaku Srbije - 18:15

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Šapca)

Regionalni šampioni i prvaci Srbije su postali već u prvoj godini velikih ulaganja, titulu su odbranili, ali na kup su se načekali. Pronašao je Novi Beograd dobitnu kombinaciju, napravio ekipu sa kojom trenutno na domaćim frontovima niko ne može da se nosi! 

Izabrane vesti

Trofej kupa novobeogradskom klubu nije iznakao i treći put, ponajviše jer grčki bombarder ima srce veće od Rusije. Angelos Vlahopulos se odomaćio u Beogradu, produžio je boravak i počeo da drži lekcije van terena o kulturi dolaska na sportske događaje i o tradiciji srpskog vaterpola, ali predavanja drži i u bazenu. Torpedovao je Crvenu zvezdu u velikom finalu, naneo braniocu nepopravljivu štetu i primorao ga da u Šapcu preda pehar - 18:15.

Alvaro Granados je krajem maja imao nezapamćenu simultanku u finalu Superlige. Dao je crveno-belima čak deset golova, tek nešto manjeimpresivan u odlučujućoj bici za prvi trofej ove sezone bio je Angelos Vlahopulos. Svojevremeno najbolji strelac Lige šampiona je u jednom trenutku imao više golova od kompletne Crvene zvezde, a do kraja je spakovao šest komada. 

Komotno je na semaforu moglo da stoji i: Angelos Vlahopulos - Crvena zvezda 5:4! 

Grk je uveo Novi Beograd na dobar način u utakmicu, omogućio je saigračima da se komforno osećaju. Kao stvoren je za velike utakmice, mali milion bitnih šuteva pogodio je u karijeri, što u klubovima, što u kapici grčke reprezentacije. Nemoćan je bio Vladimir Mišović kada je odlučivao da potegne sa distance i krila, bivao je kratak, a odbrana je kasnila. 

Radomir Drašović (©MN Press)Radomir Drašović (©MN Press)

Dobar deo meča Zvezdini vaterpolisti su bili zaveslaj iza šutera Novog Beograda, obilato je šampion koristio i igrača više i već na poluvremenu bio na “koti 13”. Nekada je važilo pravilo da je previše ako ekipa primi dvocifren broj golova, devetka je bila crvena linija. Vremena se menjaju, igra je dinamičnija, međutim, odbrana crveno-belih nije bila na potrebnom nivou. 

Novi Beograd je ekspresno stigao do tri gola prednosti i sve do završnice nije dopuštao rivalu da zaostatak svede na podnošljiv, da mu se približi i uopšte dođe u poziciju da pripreti. Ništa nisu promenili ni vezani pogoci Gavrila Subotića, niti Draška Gogova. Predaleko je bio šampion i gotovo da nije bilo igrača koji šuterski nije bio raspoložen. 

Što su ispalili izabranici Živka Gocića ka golu crveno-belih, to je i ušlo. Nikola Lukić imao je izvanrednu sekvencu u prvom poluvremenu, Marko Radulović u nastavku. Dvojac koji je u redove prvaka Srbije pristigao iz kragujevačkog Radničkog poneo je ogroman deo tereta u napadu, dok je je fazi odbrane bezmalo čitav tim sve vreme delovao sinhronizovano.

Ruka je gotovo uvek bila visoko u vazduhu, blokovi su bili pravovremeni, zbog toga je u jednom trenutku razlika i bila dupla. Crvena zvezda je u završnici preko kapitena Dušana Markovića, Gavrila Subotića i Marka Radovića uspela da se približi, da još jednom izvrši pritisak, međutim, ne i da napravi nezapamćen preokret. 

Kako je počelo, tako se i završilo - osmehom Filipa Filipovića. Pre ulaska u bazen doturio je Zvezdinu zastavicu Viktoru Jeleniću, napravio štos i namignuo, da bi mu po završetku utakmice predsednik Vaterpolo saveza Srbije uručio pehar. Onaj domaći koji je nedostajao Novom Beogradu. 

Više ne fali, upražnjena je pozicija samo za pehar Lige šampiona.

FINALE KUPA SRBIJE

NOVI BEOGRAD - CRVENA ZVEZDA 18:15

(7:4, 6:3, 4:4, 1:4)

Šabac

Gradski bazen

Sudije: Raković i Stanojević

Isključenja: Novi Beograd 18, Crvena zvezda 12

Peterci: Crvena zvezda 5 (3)

NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović, Skumpakis 1, Granados 2, Vučinić, Pijetlović 1, Drašović 1, Ćetković, Perković 1, Filipović 1, Lukić 2, Vlahopulos 6, De Mikelis, Radulović 3. Trener: Gocić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 2, Gajić, Marković 1, Subotić 3, Vasić 1, Gogov 3, Basara, Vukićević 1, Seman, Milojević 1, Radović 3, Ivanović, Danković. Trener: Filipović.

KUP SRBIJE - FINALE: 

Nedelja

Novi Beograd - Crvena zvezda 18:15


tagovi

Živko GocićAleksandar FilipovićVK Novi BeogradVK Crvena zvezdaKup Srbije u vaterpoluAngelos VlahopulosDimitrios SkumpakisAlvaro GranadosFilip FilipovićNikola LukićMarko RadulovićVladimir MišovićDušan MarkovićGavril SubotićMarko RadovićDraško Gogov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara