Rukometaši Barselone (@Reuters)
Rukometaši Barselone (@Reuters)

Super Glob: Magdeburg ili Olborg – ko će na megdan strašnoj Barsi?

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 12:21

Danas u Džedi polufinalni mečevi rukometnog Klupskog svetskog prvenstva. Šampion Starog kontinenta apslolutni favorit protiv brazilskog Pineirosa. Biće vatre u duelu osvajača Lige Evrope i najboljeg danskog tima

Barselona, najtrofejniji klub Evrope, osvajala je tron kontinenta 10 puta, poslednji put u junu ove godine u Kelnu. Pehar Super Globa, Klupskog svetskog prvenstva koje je u toku, katalonski gigant je prigrlio pet puta. Šampion Evrope je i branilac krune iz 2019. godine (prošle sezone se nije igralo zbog pandemije virusa korona).

Barsa je i ove sezone najveći favorit za novu krunu u Džedi, u Saudijskoj Arabiji. Današnji (19.30) rival, Pineiros, ne bi trebalo da bude težak posao za najbolji tim Evrope. Očekuje se lagana pobeda Katalonaca. Prvak Brazila i Južne Amerike je do sudara sa Barselonom stigao posle pobede u četvrtinalu protiv domaćeg tima AL Nora sa 34:33. S druge strane, Dika Mem, Melvin Ričardson i ostale zvezde prvaka Starog kontinenta slavile su protiv egipatskog Zamaleka iz Kaira sa 36:32.

Izabrane vesti

17.15: (1,75) Magdeburg (8,00) Olborg (2,45)

Barsa je ove godine doživela samo jedan poraz u svim takmičenjima, i to prošle nedelje u Vespremu u trećem kolu Lige šampiona. Katalonci su u Džedu doputovali bez hrvatskog asa Luke Cindrića. On je povređen. Ostale zvezde su tu, domaći asovi, golman Perez de Vargas, krilo Aleks Gomez, Francuzi Dika Mem, Melvin Ričardson, Timoti N’Gasen, Brazilac Langaro, Slovenac Makuc...

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

U prvom današanjem (17.30) polufinalu očekuje se neizvestan duel osvajača Lige Evrope Magdeburga i vicešampiona Starog kontinenta Olborga. Nemački tim je u četvrtfinalu lako slomio otpor Al Duhaila sa 35:23, dok je danski tim, takođe, rutinski dobio Al Vehdu da 38:27.

Magdeburg ove sezone ima sve pobede. U Bundesligi ima maksimalnih šest trijumfa i biće najveći rival šampionu Kilu. U timu je veliki broj skandinavskih internacionalaca – Islanđani Magnuson i Kristjanson, Danci Damgrad, Grin i Saugstrup, zatim Holanđanin Smit, Slovenac Bezjak, domaće snage Mertens, Veber, Hornke... Nekada je Magdeburg bio rukometni džin, šampion Evrope, kada je u svojim redovima imao Nenada Peruničića. Usledila je kriza, ali se tim sa severa Nemačke opet vraća u vrh, što potvrđuje osvajanje drugorangiranog takmičenja Starog kontinenta prošle sezone.

Olborg igra atomski rukomet. Prošle sezone je sve iznenadio finalom Lige šampiona. Narednog leta u najbolji danski klub stiže Mikel Hansen iz Pari Sen Žermena. Hendikep za Olborg je neigranje najzvučnijeg pojačanja ove sezone, Islanđanina Arona Palmarsona. Nekadašnji bek Kila, Vesprema i Barselone je povređen. To bi mogli da iskoriste rukometaši Magdeburga i da izbore finale izvesno sa Barselonom.

SUPER GLOB – POLUFINALE (DŽEDA, SAUDIJSKA ARABIJA)

Četvrtak

17.15: (1,75) Magdeburg (8,00) Olborg (2,45)

19.30: Pineiros - Barselona

***kvote su podložne promeanam


tagovi

RK BarselonaSuper GlobRK OlborgRK Magdeburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara