Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)
Odbojkašice Vakifbanka (©CEV)

Tijana ostala usamljena, Ezačibaši poražen od Vakifa: Prvi poraz u Turskoj od 25. oktobra

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 19:18

Đovani Gvideti i Bianka Buša sa Vakifbankom slavili maksimalnim rezultatom

Bio je u odličnoj seriji Ezačibaši - poslednji put je utakmicu izgubio 16. januara u Ligi šampiona, u prvenstvu Turske je pao još 25. oktobra... Ali, svakoj pobedničkoj seriji u jednom trenutku dođe kraj. Baš kao i u prvom međusobnom duelu u domaćem šampionatu ponovo je bolji bio Vakifbank maksimalnim rezultatom - 3:0 (25:18, 25:22, 25:23).

Ovo baš i nije bila dobra uvertira za ono što čeka izabranice Ferhata Akbaša, jer nemaju mnogo vremena da se uzdignu... Već u četvrtak gostuju Koneljanu u polufinalu Lige šampiona, potom igraju sa PTT-om, pa na red dolazi revanš sa Koneljanom, onda i novi duel sa Vakifbankom u Kupu.

Izabrane vesti

Na današnjem meču je potpuno usamljena ostala Tijana Bošković. Naša reprezentativka je osvojila za tri seta 22 poena, ali je bila jedina dvocifrena u svom timu. Imala je učinak u napadu 37-20 (54 odsto). Servirala je 13 puta, od čega je dva puta napravila as. U prvom setu je ostala na tri poena, u drugom je imala devet, u trećem deset - uradila je sve da produži meč, ali nije uspela.

Na drugoj strani - bio je malo rasterećeniji Vakifbank, koji sada sve karte baca na domaća takmičenja. Ispale su šampionke Evrope iz prethodne dve sezone u Ligi šampiona, pa sada imaju nešto jednostavniji raspored.

Ono što posebno raduje je veoma dobar meč Bianke Buše, koja je u pobedi učestvovala sa 11 poena (napad 21-9, 43 odsto, jednom izblokirana, jedna greška). Dodala je 13 prijema, napravila jednu grešku (62 odsto pozitivnog, 38 odsto idealnog). Servirala je 16 puta, nijednom nije pogrešila, a imala je jedan as. Zabeležila je i jedan direktan poen iz bloka.

Džordan Tompson je bila najefikasnija sa 13 poena, Gabi Gimaraeš je stala na 11 baš kao i Buša.

U poraženom timu najviše poena pored Tijane osvojila je Hande Baladin - osam. Jovana Stevanović je upisala jedan poen iz bloka, a ušla je u igru u drugom setu. Ono što još više od poraza verovatno brine sve u taboru Ezačibašija jeste povreda Džek Kisal, koja je delovala ozbiljnije.

Još po dve utakmice do kraja ligaškog dela treba da odigraju tri najbolja turska kluba. S obzirom na to da u ovom trenutku imaju identičan skor 22-2, jasno je da navijače čeka vrlo uzbudljiv foto-finiš. Fenerbahče je prvoplasirani sa 68 bodova, Ezačibaši i Vakifbank imaju po 64.



tagovi

Tijana BoškovićvakifbankEzačibašiBianka BušaJovana Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara