Vanja Ilić (©Starsport)
Vanja Ilić (©Starsport)

Vanja Ilić: Gradimo sa Đeronom nešto što ne može preko noći da daje rezultate

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 08:14

Svi smo se potajno nadali četvrtfinalu, ali kad sumiramo utiske, ne možemo da kažemo da smo nezadovoljni. Možda smo mogli taj meč sa Nemačkom bolje da odigramo“, reklo je levo krilo Orlova za Mozzart Sport

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Protiv Argentine videlo se da Srbija ima dugu klupu, da svako ko se našao među 16 može da doprinese uspehu. Uz Marka Milosavljevića odličan je bio i Vanja Ilić. Iako u senci tri godine starijeg brata Nemanje, kapitena Orlova, rukometaš francuskog Šartra je ulaskom u nastavku razmrdao saigrače.

Izabrane vesti

Na početku drugog poluvremena je postigao tri pogotka, bez promašaja, i bio jedan od najzaslužnijih što se Srbija odlepila i ostvarila siguran trijumf protiv Dijega Simoneta i drugova. Bilo je vidljivo u prvih 30 minuta da su energetski izabranici Tonija Đerone istrošeni, potonuli posle bolnog poraza od Norveške.

Ne bih rekao da smo bili bez energije. Nekako smo nervozno ušli u meč, teško nam je pao poraz od Norveške, ali kao što smo rekli, morali smo da dignemo glavu, da pobedimo. Bilo je i presije zbog toga koliko nam golova treba za olimpijske kvalifikacije. Imali smo dobar razgovor u svlačionici i to je dalo rezultata u nastavku. Bili smo bolji, par lakih golova i dobra odbrana dali su nam samopouzdanje“, rekao je Vanja Ilić za Mozzart Sport.

Nisu se poklopil rezultati prethodnih dana – Holandija ništa nije mogla protiv Nemačke, kao i Crna Gora protiv Slovenije.

Gledali smo zajedno te mečeve. Imali smo nadu, ona poslednja umire, ali opet neće to previše uticati na nas, želimo pobedom da se oprpstimo od Svetskog prvenstva“.

Holandija je neugodna selekcija koja raste iz godinu u godinu. U Mađarskoj na EP 2022. je napravila bum.

Smits i Stejns su glavne zvezde. Dobro ih poznajem, jedan igra u Nemačkoj, drugi kod mene u Francuskoj. Gledali smo njihove utakmice, dobro ih analizirali. Verujem da će naša želja za pobedom da presudi“.

18.00: (1,50) Srbija (8,50) Holandija (3,15)

Nijedan od igrača ne stavlja sebe u prvi plan. Kolektiv je ispred pojedinca.

Jeste protiv Argentine bila moja najbolja partija. Trudim se da dam doprinos ekipi. Svako ima svoju rolu, na nama ja da iskoristimo svaki minut na terenu. Vidi se da smo tim, da izgaramo jedni za druge“.

Pobeda bi donela bar 11. mesto, najbolji rezultat Srbije od 2013. godine.

Svi smo se potajno nadali četvrtfinalu, ali kad sumiramo utiske, ne možemo da kažemo da smo nezadovoljni. Možda smo mogli taj meč sa Nemačkom bolje da odigramo. Gradimo nešto sa selektorom Đeronom što ne može preko noći da daje rezultate. Verujem da ćemo i dalje da napredujemo. Možda je potrebno još malo vremena da sve dođe na svoje. Nije nas bilo na nekim velikim takmičenjima prethodnih godina. Ne možemo da napredujemo ako nemamo kontinuitet. Ovakve utakmice kao što su bile protiv Nemačke i Norveške su nam veliko iskustvo“, zaključilo je levo krilo Orlova.



tagovi

Vanja IlićRukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara