Rukometaši Vojvodine (©RK Vojvodina)
Rukometaši Vojvodine (©RK Vojvodina)

Voša 3 od 3, sledeći su Kragujevčani, Rudar izaziva crno-bele na Banjici

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.10.21. | 11:22

Četvrto kolo rukometne Superlige Srbije: Šampion dočekuje u Slanoj bari Radnički, Kostolčani gostuju Partizanu u derbiju Grupe B

Očekivani početak rukometne Superlige Srbije. Vojvodina i Partizan dominiraju, imaju jedini maksimalan učinak posle tri kola, dok je Crvena zvezda najveće razočaranje. Četa Žikice Milosavljevića još nema ni bod.

Osmostruki šampion Srbije, Vojvodina danas (17.30) u dvorani u Slanoj bari dočekuje kragujevački Radnički. Pobeda se ne dovodi u pitanje, Lale ne bi trebalo da imaju problema s gostima iz Šumadije. Četa Borisa Rojevića dobila je najveće konkurente za prvo mesto u Grupi A Superlige, Metaloplastiku na premijeri i pančevački Dinamo prošle nedelje u gostima. Radnički ima dva trijumfa, oba na svom terenu.

Izabrane vesti

Za goste igra Dragan Tubić, nekadašnji reprezentativac Srbije i internacionalac u Nemačkoj, Danskoj... Kvalitet je na strani domaćina. Imaju Gregora Ocvirka, veterana Nemanje Pribaka i golmana Svetislava Verkića, raspoloženog na startu sezone, te krilo Aleksu Kljajića, garancija su da bi Vojvodina trebalo rutinski da osvoji nova dva boda.

"Zadovoljni smo kako smo startovali u prvenstvu. Iza nas je težak meč u Pančevu gde smo izvojevali važnu pobedu, a pred nama je takođe neugodan rival. Radnički je slavio protiv Zvezde u prošlom kolu. Ima velike ambicije. Može svakog da iznenadi, ali mi to ne smemo da dozvolimo, posebno ne na našem terenu. Imamo dosta kadrovskih problema. Do pred sam meč nećemo znati u kakvom sastavu ćemo izaći“, rekao je pomoćni trener srpskog šampiona Dragan Kukić.

19.30: (1,25) Metaloplastika (10,0) Dinamo P. (4,90)

Levo krilo Bojan Rađenović ne sumnja u nova dva boda.

"Svaki meč ozbiljno shvatamo. Želimo u svakom susretu da pokažemo šampionsko lice. Zadovoljni smo kako smo otvorili sezonu. Treba tako i da nastavimo. Radnički ima nekoliko iskusnih igrača, dobro ćemo ga analizirati i dobro se spremiti. Očekujem dobar meč u Slanoj Bari“, istakao je Rađenović.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Rukometaši Partizana pokazali su na startu prvenstva da će biti najozbiljniji takmac Vojvodini za titulu. Izabranici trenera Nenada Maksića ostvarili su tri ubedljive pobede.

Prošle nedelje je lakše nego što se očekivalo slomljen je otpor Dubočice u Leskovcu. Na Banjicu večeras (18.30) stiže Rudar iz Kostolca koji ima pet bodova u prva tri kola.

"Rudar je trenutno jedini, pored nas, koja nema poraz. To govori o kvalitetu, kao i o važnosti ove utakmice. Očekujem dobar meč, iz kojeg ćemo izaći kao pobednici i ostati na prvom mestu u Grupi B. U Leskovcu smo dobro otvorili utakmicu. Ivanović i Pisarić su bili izuzetno šuterski raspoloženi, a ekipa je to ispratila na pravi način. Srđan Đorđević nam je svojim iskustvom i odbranama pomogao da taj meč iznesemo onako kako smo želeli, a nadam se da ćemo takvu igru ponoviti i večeras. Takođe, bilo je prelepo igrati pred punim tribinama posle dužeg vremena. Voleli bismo da u takvoj atmosferi uživamo i na našoj Banjici“, istakao je levi bek crno-belih Milomir Radovanović.

18.30: (1,05) Partizan (18,0 Rudar Kostolac (13,0)

Crno-bele će ovaj me biti poslednja provera pred dvomeč sa Beršemom iz Luksemburga, u okviru druge runde Evrokupa.

SUPERLIGA SRBIJE – 4. KOLO

Subota

GRUPA A

17.30: Vojvodina – Radnički K.

19.00: Jugović – Obilić

19.30: (1,25) Metaloplastika (10,0) Dinamo P. (4,90)

Nedelja

17.30: Crvena zvezda – Novi Pazar

GRUPA B

Subota

17.00: Mokra Gora – Spartak S.

18.00: (1,55) Proleter (8,50) Šamot (2,95)

18.30: (1,05) Partizan (18,0 Rudar Kostolac (13,0)

19.00: Železničar - Dubočica

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rukometna superligaRK VojvodinaRK PartizanRK ŽelezničarMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara