Slavlje Novosađana (© MN Press)
Slavlje Novosađana (© MN Press)

Vošina decenija sile

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.05.23. | 19:32

Rukometaši Vojvodine osvojili 10. vezanu titulu, a 11. u istoriji posle pobede na Banjici protiv Partizana sa 28:20 (9:9). Sa 2:0 u finalnoj seriji Novosađani odbranili srpski tron

Sve je gotovo – Voša je šampion ponovo. Deseti put u nizu, a 11. put u istoriji novosadski rukometaši su najbolji u Srbiji. Decenija dominacije overena je na Banjici u drugom meču finalne serije plej-ofa Arkus Superlige Srbije. Četa Borisa Rojevića u grotlu Banjice dobila je Partizan 28:20 (9:9) i sa 2:0 u seriji obezbedila krunu i napravila odličnu uvertiru pred dvomeč finala EHF kupa sa norveškim Nerbom. Prvi meč je na Slanoj bari u nedelju (20.00).

Ćiribu, ćiriba, igra Voša k'o Barsa“, pevale su Lale čuvenu pesmu Garavog sokaka, nezvaničnu himnu Vojvodine.

Izabrane vesti

Bilo je tenzija, prštalo je na terenu, ali srećom, nije bilo tuče i skandala kao na prvom meču pre tri dana. Grobari su napunili do vrha hram srpskog rukometa, bilo je više od 2.000 gledalaca, ali su gosti i bez kažnjenog trenera Borisa Rojevića (vodio s klupe njegov pomoćnik Dragan Kukić) uspeli da slave. Novosađani su bili bez pomoći četvorice igrača, povređenih Milana Milića, Miloša Grozdanića i Luke Arsenića, kao i kažnjenog Slovenca Gregora Ocvirka.

Za razliku od prethodne dve sezone kada su se prošetali do titule bez poraza u plej-ofu (dva puta po 14-0), u ovom šampionatu imali su Novosađani jače rivale, pre svega u Partizanu, pančevačkom Dinamu i Metaloplastici, ali su Lale opravdale ulogu favorita. Imali su samo dva poraza u 26 kola ligaškog dela sezone, od kojih drugi u Leskovcu kada je igrao drugi tim. Jedini „pravi“ poraz je zabeležen u oktobru prošle godine u Pančevu (24:28). Trofejni stručnjak Boris Rojević stigao je do 12. trofeja sa Novosađanima, a petog pehara za šampiona Srbije. Konačno, Voša je ove sezone napravila iskorak i u međunarodnom takmičenju, a naredne sezone igraće u jačoj Ligi Evrope, drugorangiranom evropskom takmičenju koji se proširuje sa 24 na 32 tima.

Kao i prošlog meseca na Banjici u ligaškom delu sezone, Parizan je bio bolji 40 minuta, ali mladi tim Darija Krželja je izgoreo u fantastičnoj atmosferi beogradske dvorane.

Poveli su crno-beli pogotkom kapitena Nikole Zečevića u 43. minutu sa 14:13, ali potom je iskusniji sastav gostiju došao do prepoznatljive igre. Granitna odbrana sa Miljanom Pušicom i Miljanom Vukovljakom je zatvorila sve prilaze golu. Odlični su u nastavku bili Branko Tomić, Bojan Rađenović, Darko Milenković, dok je sa sedam metara bio nepogrešiv Marko Vasić. Odličnu rolu imao je džoker Srđan Milić koji je sa dva vezana gola odlepio svoj tim sredinom drugog poluvremena. Meč je odlučen u 53. minutu, kada je Baris Puhovski iz kontre pogodio za nedostižnih 24:19

Predali su se domaćini, nisu imali snage u finišu, a Novosađani kao u transu odigrali poslednjih sedam, osam minuta i pregazili rivala.

Ipak, navijači Partizana ispratili su igrače crno-belih ovacijama. Sjajno je mlađarija Darija Krželja bila ove sezone, odigrala iznad očekivanja.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Marko Vasić sa šest golova, od toga pet sa linije sedam metara. Darko Milenković je postigao pet, a Branko Tomić i Baris Puhovski po četiri. Bojan Rađenović je pogodio tri puta, a po dva Srđan Milić, Živan Pešić i Mohamed Aziz Aidi. Fran Lučin je imao sedam odbrana.

Kod Partizana, kapiten Nikola Zečević i Uroš Kojadinović (četiri sedmerca) su postigli po pet golova, a Stefan Petrić tri. Andrej Trnavac je imao pet odbrana.

Treba istaći i odlično suđenje braće Jevtić, Đorđa i Miloša, koji su svih 60 minuta imali kontrolu igre, držali se jednakog kriterijuma kod isključenja, penala, probijanja, pasivnog napada... Zaslužili su čistu desetku, za razliku od arbitara prvog duela pre tri dana na Slanoj bari.

ARKUS SUPERLIGA SRBIJE – FINALE PLEJ-OFA (DRUGA UTAKMICA)

Sreda

Partizan - Vojvodina 20:28 (9:9), u seriji: 0:2

ZA 3. MESTO

Utorak

Dinamo Pančevo - Metaloplastika 32:35 (14:20), u seriji 0:2

***igra se na dve dobijene



tagovi

RK VojvodinarukometRK PartizanARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara