Uroš Kojadinović (© MN Press)
Uroš Kojadinović (© MN Press)

Žreb za EHF kup: Partizanu najteže, Šapčani na Kiprane, Italijani prvi rivali Pančevaca

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 12:34

Potencijalni protivnik crno-belih, islandski Hafnerfjordur koji je ovog leta pojačao Aron Palmarson

Prošle sezone Vojvodina je osvojila EHF kup, a ove će tri srpska kluba predstavljati zemlju u najslabijem evropskom rukometnom takmičenju. Dinamo iz Pančeva kreće od prve runde, dok će Metaloplastika i Partizan preskočiti početno kolo.

Crno-beli u drugom kolu čekaju pobednika dvomeča grčkog Diomidisa i islandskog Hafnerfjordura. Islanđani su favoriti.Ovog leta KLUB JE pojačala nekadašnja zvezda Kila, Vesprema, Barselone i Olborga, Aron Palmarson, pa se može reći da u Humskoj nisu dobro prošli na žrebu u Beču. Prvi meč je na Islandu ili Grčkoj.

Izabrane vesti

Metaloplastika, trećeplasirani tim ARKUS lige, igraće u drugom kolu sa kiparskim Anartozis Famagustom, a prvi duel je u ostrvskoj državi.

Dinamo iz Pančeva kreće od prve runde 9. ili 10. septembra, rival je italijanski Meran. Prva utakmica igra se na Apeninima, revanš je sedam dana kasnije u dvorani Strelište. Ako prođe prvu prepreku, tim Dragana Markovića, u prvom meču drugog kola biće domaćin holandskom Volendamu. Realno je da Pančevci prođu obe prepreke. Prošle sezone su stigli do osmine finala, što je najveći uspeh u istoriji, a eliminisani su od češke Karvine.

Podsetimo, srpski šampion Vojvodina dobiće u petak rivale u grupnoj fazi Lige Evrope. Novosađani će biti u najslabijem šeširu.

Dva srpska predstavnika u ženskoj konkurenciji takođe su dobili rivale u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Železničar iz Inđije počinje takmičenje 23. ili 24. septembra u Švajcarskoj protiv Spono Iglsa, dok je revanš sedam dana kasnije u gradu u Sremu. Ako Inđijke prođu ovu prepreku u narednoj rundi ih čeka hrvatska Podravka.

Srpski šampion Jagodina 11. ili 12. novembra čeka poljski Fan Flor iz Lublina u trećoj rundi kvalifikacija za drugorangirano evropsko takmičenje. Revanš je nedelju dana kasnije.


tagovi

rukometEHFKup EHFEHF kupMetaloplastikaRK PartizanRK Dinamo Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara