Tadej Pogačar (Foto: Reuters)
Tadej Pogačar (Foto: Reuters)

Žuta majica ponovo prva prošla kroz cilj: Ključna pobeda za Pogačara

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.07.21. | 18:17

Slovenački biciklista osvojio jednu od najtežih etapa na Tur de Fransu

Etapa od Mirea do Sen Lari Sulana smatra se jednom od ključnih. Duga je 178,4 kilometara, planinska je i pruža jednu od poslednjih šansi za promenu na čelu generalnog plasmana. Ipak, konkurencija je nastavila da gleda u leđa Tadeju Pogačaru, koji je i ovoga puta prošao prvi kroz cilj i tako zadržao vođstvo.

Slovenac je ostao ne čelu posle novog trijumfa, dok su se drugog i trećeg mesta dokopali Jonas Vingegard i Rišard Karapaz.

Izabrane vesti

Ovaj trio je odbio brojne napade, ali je na prva tri mesta dočekao finiš etape, da bi Pogačar poslednjih 150 metara vozio sa sigurnom prednošću, te je došao do druge pobede na ovogodišnjem Turu. Kroz cilj je prošao posle pet sati, tri minuta i 31 sekunde okretanja pedala.

Rigoberto Uran, koji je dan počeo kao drugi u generalnom plasmanu je postustao na poslednjem usponu, što je dozvolilo Karapazu da se domogne podijuma iza Pogačara i Vingegarda.

Prošlogodišnji pobednik Tur de Fransa je tako odbranio žutu majicu i trenutno je prvi sa vremenom od 71 sati, 25 minuta i 27 sekundi. Vinegard zaostaje pet minuta i 39 sekundi, dok je Karpaz tek četiri sekunde iza drugoplasiranog.

Sutra je na programu nova etapa, 18. na ovogodišnjem Turu, kraća i jednostavnija od današnje, a iako postoji mogućnost za iznenađenja, po pravilu se završi kao prethodna.


tagovi

biciklizamTur de FransTadej Pogačar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara