Dušan Marković (©Starsport)
Dušan Marković (©Starsport)

Zvezda se pobedom oprostila od Lige šampiona: Biće povlašćena u Kupu Evrope i imati čistiji put do završnice

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 20:59

Tako bi to trebalo da bude u teoriji, a kako u praksi pokazaće žreb

Ostala je Crvena zvezda za vikend bez trofeja, nije uspela da odbrani kup. Novi Beograd objedinio je domaće trofeje, no poraz od gradskog rivala nije previše uzdrmao crveno-bele. Ekspresno su ga crveno-beli izbrisali iz memorije i prvi deo sezone zatvorili na najbolji način – pobedom su se oprostili od Lige šampiona.

Crvena zvezda je završila učešće u elitnom klupskom takmičenju, ne i na međunarodnoj sceni. Na proleće će igrati u Kupu Evrope, a trijumfom nad Jadranom iz Herceg Novog obezbedila je povlašćen status na žrebu – 9:6.

Izabrane vesti

Imaće beogradski sastav čistiji put do završnice, batem bi tako trebalo da bude u teoriji. A, kako će biti u praksi – pokazaće žreb i vreme. Bude li ekipa Aleksandra Filipovića igrala kao u većem delu sezone, imaće šta da traži, jer u Ligi šampiona nije bila konkurentna samo protiv Ferencvaroša.

Sačuvala je Crvena zvezda treće mesto trijumfom nad Jadranom iz Herceg Novog, nije dopustila crnogorskom šampionu da joj i drugi put uzme meru – u Trebinju pala posle peteraca – završila je učešće u društvu najboljih sa sedam bodova tako što je napravila veliki preokret.

Jadran je imao tri gola prednosti, znatno bolje ušao u utakmicu. Promašivali su Marko Radović i Dušan Vasić peterce – drmala se stativa kod prvog, drugi odbranio Darko Đurović – ali i imali bitne uloge u nastavku meča. Nisu služio šut crveno-bele ni iz pozicionog napada, barijera je bila probijena tek kada je Draško Gogov potegao sa distance. Prethodno je i Ivan Basara zatresao mrežu iz situacije iz igrača više, a Beograđani su prvi put poveli preko Miloša Vukićevića.

Iskusni sidraš krunisao je izvanrednu akciju, pretočio je dodavanje Marka Radovića u pogodak, a utakmicu je u finišu obeležio prelepom šraubom. Jadran se više trudio da zatvara liniju dodavanja ka Lukasu Semanu kako Zvezda ne bi dolazila u situacije da ima igrača više. Davanje nešto više prostora Milošu Vukićeviću skupo je koštalo Novljane.

Pre no što su Miloš Vukićević i Lukas Seman stavili tačku na meč i osigurali Zvezdi povlašćen status na žrebu, Vuk Milojević je pobegao odbrani Jadrana, ubacio se iza leđa defanzivaca i dobio pravovremen pas Gavrila Subotića. Momentalno je poništio gol Danila Radovića, koji je prekinuo seriju crveno-belih od pet uzastopnih golova, i doveo ekipu Aleksandra Filipovića na prag pobede, koju je potvrdio centarski tandem.

LIGA ŠAMPIONA – 6. KOLO:

Sreda

GRUPA A

12.30: Sabadelj – Novi Beograd

20.00: Breša – Steaua

GRUPA B

18.00: Olimpijakos – Pro Reko

19.00: Jug Dubrovnik – Dinamo Tbilisi

Utorak

GRUPA C

Jadran Split – Ferencvaroš 16:16, petercima 1:4

Crvena zvezda – Jadran Herceg Novi 9:6

GRUPA D

Vuljagmeni – Špandau 10:6

Marselj – Barseloneta 12:13



tagovi

VK Jadran Herceg NoviVK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpoluAleksandar FilipovićMarko RadovićLukas SemanDraško GogovIvan BasaraMiloš Vukićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara