Arina Sabalenka i Ons Žaber (©Reuters)
Arina Sabalenka i Ons Žaber (©Reuters)

Ako na Vimbldonu padne sa Novakom nova zajednička slika, Sabalenka neće imati slem više: Žaber preokretom do finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 19:10

Za trofej će igrati protiv Markete Vondrušove

Kada je Novak Đoković stigao u London, unutar kompleksa se susreo sa Arinom Sabalenkom i napravo zajedničku fotografiju. Našalila se Beloruskinja, ispalila dobru foru i napisala: “Na fotografiji su 24 grend slem titule. Pogodite koliko je mojih?”

Ako se u skorije vreme budu fotografisali Najveći svih vremena i druga najbolje rangirana teniserka – negde tamo do US Opena – na slici broj grend slem trofeja može biti uvećan samo za jedan. Srpski as je dogurao do polufinala trećeg grend slema sezone i tamo ga čeka Janik Siner, napada osmu titulu na Vimbldonu, a za Arinu Sabalenku je turnir završen.

Izabrane vesti

Pre no što je turnir počeo, slovila je Beloruskinja za jedno od najvećih favorita u ženskoj konkurenciji. Redom su ispadale Iga Švjontek, Elena Ribakina, Elina Svitolina… Imala je vođstvo u setovima, brejk prednosti i – sve prosula! Ons Žaber je preokretom stigla do nove bitke za trofej, drugu godinu zaredom igraće u finalu – 2:1 (6:7, 6:4, 6:3).

Finale koje je većina neutralnih posmatrača želela da vidi neće se odigrati. Bar ne ove godine u vimbldonskom kompleksu. Ni Elina Svitolina, ni Arina Sabalenka nisu ušle u finale. Varnica će biti u duelu Ons Žaber i Markete Vondrušove, mada neće proizilaziti zbog stvari koje nemaju veze sa belim sportom.

Arina Sabalenka ostaje na jednom grend slem trofeju u singl konkurenciji – u dublu ih ima dva – onom osvojenom u Melburn parku. A, teniserka iz Tunisa će u subotu protiv Čehinje pokušati da uđe u odabrano društvo i prigrli najvredniji pehar. Koja god da trijumfuje, biće joj to prvi slem…

Napravila je Tunišanka veliki preokret u polufinalu, jedan loš gem načisto je izbacio iz šina Arinu Sabalenku. Jeste da spada među retke devojke koje igraju na visokom nivou u kontinuitetu, o čemu govori podatak da je na svakom od četiri grend slema stigla makar do polufinala, ali ni Beloruskinja nije mentalna gromada. I te kako je u stanju da se slomi.

Teškom mukom je Arina Sabalenka dobila prvi set, igrala je taj-brejk kako bi povela. Zatim dominirala u drugom, imala 4:2 i činilo se da je pred pobedom… Raspala joj se igra, dba puta je Ons Žaber oduzela servis drugoj teniserki sveta i okrenula vodu na svoju vodenicu. Uzdrmala je Beloruskinju, čekala pravi trenutak za napad u trećem setu i u šestom gemu napravila brejk.

Iako je sve bilo na strani Ons Žaber, nije lagano privela meč kraju. Arina Sabalenka pružila je otpor, spasila četiri meč lopte. Kod pete je bila nemoćna.


tagovi

Arina SabalenkaOns DžaberVimbldonVimbldon 2023WTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara