Karlos Alkaras (Reuters)
Karlos Alkaras (Reuters)

Alkaras prokrvario na Vimbldonu, čileanski džin ga mučio četiri sata

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 19:35

Karlitos konačno izgubio set na travi, ali uspešno položio test protiv Đarija i zakazao osminu finala sa Zverevom ili Beretinijem

Treće kolo Vimbldona i prvi veliki ili veći test za Karlosa Alkarasa. Čileanski džin Nikolas Đari pokazao je da i mladi španski lav može da krvari iako je u poslednje vreme nanizao šest pobeda na travi bez izgubljenog seta. Mučio je 198 centimetara visoki Đari svetskog broja jedan četiri sata i lako mogao da odvede meč u peti set, ali je Karlitos pokazao da je čvrst i da ga krasi karakter kojim i neizvesne mečeve, duele u kojima ne igra najbolji tenis, da pretvara u pobede - 3:1 (6:3, 6:7, 6:3, 7:5).

Iskobeljao se Alkaras u četvrtom, ispostavilo se i poslednjem setu iz situacije u kojoj je gubio sa 0:3 u gemovima, a protivnik pritom imao 15:40 i dve brejk lopte za vođstvo 0:4. Sve je ukazivalo na igranje petog, odlučujućeg seta, ali 28. teniser planete nije uspeo da ugrabi šansu koja mu se ukazala.

Izabrane vesti

Alkaras je i 28 put zaredom dobio grend slem meč u kojem je osvojio prvi set, a istovremeno je postao četvrti najmlađi teniser u poslednjih 35 godina što je uspeo da odbrani plasman u četvrtu rundu Vimbldona. Stariji je samo od Majkla Čenga, Mihaila Južnog i Novaka Đokovića.

Prvi set Karlitos je dobio zahvaljujući brejku u osmom gemu, da bi u narednom iskoristio treću set loptu na svoj servis. Naredni je doneo veliku borbu u trajanju od 75 minuta koja je epilog dobila u taj-brejku. Tamo je Đari bio za nijansu koncentrisaniji, te slavio sa 8:6. U trećem setu, ključni brejk je napravio za vođstvo od 3:1. Nije dozvoljavao Đariju da se vrati, a nakon propuštene jedne set lopte na servis rivala, u devetom gemu je iskoristio drugu na svoj servis.

Preživeo je Alkaras bombardera koji je u njegovo polje poslao 48 vinera i 15 as servisa, pa će se u ponedeljak sa novom dozom samopouzdanja i iskustva boriti za četvrtfinale protiv boljeg iz duela Mateo Beretini - Aleksander Zverev.


tagovi

Karlos AlkarasVimbldonVimbldon 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara